Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας της συζύγου του Μπουμπάρακ

Η Σούζαν Μουμπάρακ έπαθε καρδιακή προσβολή και εισήχθη στο νοσοκομείο την Παρασκευή.

Η κατάσταση της υγείας της συζύγου του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, Σούζαν Τάμπετ, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο την Παρασκευή για καρδιακή προσβολή, έχει βελτιωθεί, δήλωσε ο αιγύπτιος Υπουργός Υγείας Ασράφ Χατέμ.

“Η υγεία της βελτιώνεται, η κατάσταση της είναι σταθερή και η κ. Μουμπάρακ είναι υπό τον έλεγχο της αστυνομίας”, δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mena, χωρίς όμως να δώσει κάποια ένδειξη σχετικά με τη μεταφορά της στη φυλακή στο πλαίσιο ενός μέτρου προφυλάκισης.

Η Σούζαν Τάμπετ είναι υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο του Σαρμ ελ-Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου εισήχθη την Παρασκευή “αφότου υπέστη καρδιακή προσβολή”, ανέφερε η κρατική τηλεόραση. Είχε τεθεί υπό προσωρινή κράτηση σε σχέση με μια έρευνα για τα περιουσιακά της στοιχεία.

Ο Μοχάμεντ Φατάλα, επικεφαλής του νοσοκομείου, δήλωσε από την πλευρά του ότι η κυρία Μουμπάρακ νοσηλεύεται επειδή υπάρχουν “υποψίες για καρδιακή προσβολή και οξεία αρτηριακή πίεση”, ενώ ανέφερε στη συνέχεια στο Mena, ότι η κατάστασή της είναι “σταθερή”.

Η κα. Μουμπάρακ, 70 ετών, τέθηκε υπό παρακολούθηση για 24 ώρες πριν ληφθεί η απόφαση για μια πιθανή μεταφορά της στη φυλακή, γράφει σήμερα η κυβερνητική εφημερίδα Al-Ahram.

Πριν από τη νοσηλεία της, είχε ανακριθεί στο νοσοκομείο αυτό όπου και ο σύζυγός της, 83 ετών, κρατείται από τις 13 Απριλίου, καθώς και εκείνος υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε