Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Βενεζουέλα: «Οι ΗΠΑ ήθελαν να σκοτώσουν τον Καπρίλες»

Βενεζουέλα: «Οι ΗΠΑ ήθελαν να σκοτώσουν τον Καπρίλες»

Μετά τον Ούγκο Τσάβες, οι ΗΠΑ ήθελαν να δολοφονήσουν και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες. Την αποκάλυψη έκανε ο προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης με στόχο τη δημιουργία «χάους» είπε ο Μαδούρο και κάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα να εμποδίσει την υποτιθέμενη συνωμοσία.

Σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Televen, ο Μαδούρο κατονόμασε δυο Αμερικανούς αξιωματούχους, τον Ρότζερ Νοριέγκα και τον Ότο Ρέιτς (αξιωματούχους του Πενταγώνου και της CIA, όπως είπε) ότι ήταν πίσω από ένα μυστικό σχέδιο για τη δολοφονία του ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Με την συνωμοσία αυτή σύμφωνα με τον Βενεζουελανό πρόεδρο, θα επιδιωκόταν η αποσταθεροποίηση της Βενεζουέλας εν όψει των προεδρικών εκλογών στις 14 Απριλίου, όπου ο Καπρίλες και ο Μαδούρο είναι οι δύο βασικοί υποψήφιοι.

Σύμφωνα με τον Μαδούρο, στόχος του σχεδίου ήταν «να κατηγορηθεί ( για την πιθανή δολοφονία) η κυβέρνηση» και να «δημιουργηθεί χάος στη Βενεζουέλα». Ο Μαδούρο δήλωσε ότι η κυβέρνησή του «θα εγγυηθεί οποιαδήποτε προστασία σε όλους τους προεδρικούς υποψηφίους, ειδικά στον κ. Καπρίλες».

Αλλά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, και κυβερνήτης της πλούσιας πολιτείας Μιράντα, δήλωσε εκ των προτέρων ότι ο Μαδούρο είναι «υπεύθυνος» για οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον του. «Για ό,τι συμβαίνει, δηλώνω προς τη χώρα και τον κόσμο, υπεύθυνος είναι ο Νίκολας Μαδούρο», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο 40χρονος Καπρίλες, θα προσπαθήσει για δεύτερη φορά να κερδίσει την προεδρία, καθώς στην πρώτη απόπειρα έχασε τον περασμένο Οκτώβριο από τον Ούγκο Τσάβες, ο οποίος λίγο αργότερα όρισε τον 50χρονο Μαδούρο ως διάδοχό του και υποψήφιο στις εκλογές σε περίπτωση που δεν θα ήταν σε θέση- όπως τελικά συνέβη- να κυβερνήσει.

Ο Νίκολας Μαδούρο βαδίζει στα χνάρια του μέντορα του, Ούγκο Τσάβες και άνοιξε λογαριασμό στο twitter με την ελπίδα να «καταλάβει το έδαφος» που απελευθερώθηκε από τον Ούγκο Τσάβες, την ίδια μάλιστα ημέρα που η δημόσια τηλεόραση ξεκίνησε την επανάληψη του «Hello President », της περίφημης τηλεοπτικής εκπομπής του αείμνηστου προέδρου Τσάβες .

Σε λίγες ώρες ο Μαδούρο συγκέντρωσε περίπου 150.000 followers, μεταδίδοντας τις δεσμεύσεις του Τσάβες και προαναγγέλλοντας τη δική του νίκη, στις προεδρικές εκλογές της 14ης Απριλίου.

«Εγώ, ο Νίκολας Μαδούρο, γιος του Τσάβες, θα κάνω ότι έχω ορκιστεί, στον Κομμαντάντε. Έβαλα όλες μου τις δυνάμεις για να εδραιωθεί ο σοσιαλισμός!» ανέφερε στο μήνυμα που δημοσιεύτηκε από τον κάτοχο του λογαριασμού @ NicolasMaduro.

Ο Μαδούρο έχει επίσης λογαριασμούς στο Facebook στην ιστοσελίδα YouTube, και ένα blog στο διαδίκτυο.

Ο Ούγκο Τσάβες ήταν μεγάλος θαυμαστής του Twitter με περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια followers.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τσάβες μίλησε στον Χριστό για να βγεί Πάπας από την Λατινική Αμερική

Δεν μπορούν να ταριχεύσουν τον Ούγκο Τσάβες!

Δηλητηρίασαν τον Τσάβες (;)

Τον Απρίλιο οι εκλογές στη Βενεζουέλα – Οι δύο υποψήφιοι

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ορκίστηκε ως προσωρινός πρόεδρος της χώρας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε