Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Βενιζέλο και Χρυσοχοϊδη βλέπουν στη θέση Παπακωνσταντίνου τα ξένα ΜΜΕ

Με εκτενή ρεπορτάζ καλύπτουν τις πολιτικές εξελίξεις τα διεθνή πρακτορεία και τα ξένα ΜΜΕ. Ο ανασχηματισμός το κεντρικό τους θέμα. Πρώτο θέμα σε όλες τις γερμανικές εφημερίδες.
Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, που είχαν ως αποκορύφωμα το χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με την απόφαση του να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης και, στη συνέχεια, να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, έκαναν το γύρο του κόσμου, μέσω των ξένων πρακτορείων ειδήσεων.
 
Εκτενή ρεπορτάζ δημοσίευσαν τόσο το Ρόϊτερς, όσο και το Γαλλικό Πρακτορείο, καταγράφοντας τόσο τις πολιτικές εξελίξεις, όσο και τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των “Αγανακτισμένων” πολιτών στο Σύνταγμα, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με τη συνέχιση του δανεισμού της χώρας.
 
Το Ρόϊτερς μάλιστα, αναφέρει ότι σίγουρη θεωρείται η απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το πόστο του και σημειώνει πως πιθανοί αντικαταστάτες του φέρονται ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
 
Πρώτο θέμα ο ανασχηματισμός και στις γερμανικές εφημερίδες με εκτενή ρεπορτάζ για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. “Ο Παπανδρέου πάει σε ανασχηματισμό. Χάος στην Αθήνα”, είναι οι τίτλοι στις περισσότερες εφημερίδες.

Ο ανασχηματισμός είναι ένα από τα πρώτα θέμα στο BBC και στο CNN. Με τίτλο “Ο Παπανδρέου σχηματίζει νέα κυβέρνηση”, αναφέρονται στις πολιτικές εξελίξεις και φυσικά στο ελληνικό χρέος αφού ο ανασχηματισμός όπως τονίζουν στα ρεπορτάζ τους γίνεται με φόντο την οικονομική κρίση. Τα επεισόδια έχουν περάσει πλέον σε δεύτερη μοίρα όμως γίνεται εκτενή αναφορά μετά τον ανασχηματισμό.

 
Ο ανασχηματιμός είναι και από τα πρώτα θέματα στην Γαλλία, την Ισπανία και την γειτονική Ιταλία. Οι εφημερίδες των χωρών αυτών θεωρούν σχεδόν σίγουρη την απομάκρυνση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από την θέση του υπουργού Οικονομικών ενώ θεωρούν πιθανούς αντικαταστάτες του τον κ.Παπαδήμο, Βενιζέλο, Χρυσοχοϊδη και Λοβέρδο.

Διαβάστε επίσης:

Δεν τόλμησε την οικουμενική – Κάνει ανασχηματισμό και ζητα ψήφο εμπιστοσύνης

Ανασχηματισμός εκλογών – Τα πρόσωπα και τι θα αλλάξει

Οι έξι ώρες που η χώρα έμεινε χωρίς κυβέρνηση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε