Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Βγαίνουν πιο γρήγορα από την κρίση οι χώρες της Λατινικής Αμερικής

Με ταχύτερο ρυθμό βγαίνουν από την κρίση οι χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, σύμφωνα με το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, περιγράφοντας μία καλύτερη του αναμενομένου διαδικασία ανάκαμψης και εξόδου από τη διεθνή οικονομική κρίση.
 
Στην εξαμηνιαία έκθεσή του το ΔΝΤ αναφέρει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής θα φθάσει στο 5,7% εφέτος. Πρόκειται για σημαντική διαφορά σε σχέση με τις εκτιμήσεις που έγιναν τον Ιούλιο, για ανάπτυξη με ρυθμό 4,8%.
 
Ωστόσο οι εκτιμήσεις για το 2011 έμειναν αμετάβλητες- προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 4%, με βάση και την αναμενόμενη επιβράδυνση της ανάπτυξης τον επόμενο χρόνο.
 
Ταχύτερο ρυθμό εξόδου από την κρίση έχουν μόνο οι αναδυόμενες δυνάμεις της Ασίας, όπου η ανάπτυξη “τρέχει” με 9,4% εφέτος και 8,4% το 2011, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ.
 
Το ΔΝΤ αναφέρει στην έκθεσή του ότι η καλή πορεία των οικονομιών στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική στηρίζει στα καλά μακρο-οικονομικά στοιχεία, στις επενδύσεις από το εξωτερικό και την αύξηση των εσόδων από πωλήσεις αγαθών. Την καλύτερη πορεία έχουν οι οικονομίες της Βραζιλίας, της Χιλής, της Κολομβίας και του Περού. Ειδικά για τη Βραζιλία, που είναι η όγδοη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, αναμένεται ρυθμός ανάπτυξης σε ποσοστό 7,5% εφέτος και 4,1% το 2011.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε