Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βγήκαν στους δρόμους για τους αυξημένους φόρους στους μισθωτούς

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συγκέντρωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών διοργάνωσε, στο κέντρο της Ποντγκόριτσας, μπροστά από το κτίριο της Βουλής του Μαυροβουνίου, η Ένωση Ανεξάρτητων Συνδικάτων (USS).

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή την ώρα που διεξαγόταν συζήτηση για την κυβερνητική πρόταση που προβλέπει πρόσθετη φορολόγηση των μισθών και ζήτησαν από τους βουλευτές να μην δώσουν τη συγκατάθεσή τους στην εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων.

“Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να απευθύνουμε έκκληση στους βουλευτές να μας προστατεύσουν από τους νέους φόρους που ετοιμάζει η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου” δήλωσε ο γενικός γραμματέας της USS Σρτζα Κέκοβιτς. Επισήμανε ακόμη ότι οι ανατιμήσεις προϊόντων και υπηρεσιών είναι καθημερινό φαινόμενο στη χώρα και γι αυτό δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές μειώσεις μισθών.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν βουλευτές των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, Δημοκρατικό Μέτωπο και Θετικό Μαυροβούνιο.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο μπροστά από το κτίριο της Βουλής.

Η κυβέρνηση πρότεινε αλλαγή του νόμου για τη φορολόγηση των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων, με την οποία αρχικά προβλεπόταν αύξηση του φόρου για μισθούς άνω των 270 ευρώ και στη συνέχεια για μισθούς άνω των 480 ευρώ.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πρότεινε αύξηση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, με στόχο τη δημοσιονομική σταθερότητα και τη διατήρηση του προϋπολογισμού. 

Διαβάστε

Διχασμένο το Μαυροβούνιο για την υποψηφιότητα του Βουγιάνοβιτς στις εκλογές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε