Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Βία και νοθεία στις ρωσικές εκλογές

Βία και νοθεία στις ρωσικές εκλογές

Τριτοκοσμικές συνθήκες στις εκλογές της Ρωσίας, με καταγγελίες για νόθευση της διαδικασίας αλλά και με τα sites που καταγγέλλουν να “πέφτουν” ξαφνικά με μαγικό τρόπο. Επιθέσεις δέχονται και sites των αντιπολιτευόμενων κομμάτων.

Τις εκλογές αναμένεται να κερδίσει ο ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντίμιρ Πούτιν με το κόμμα “Ενωμένη Ρωσία” ωστόσο θα δει τα ποσοστά του ψαλιδισμένα λόγω σωρείας σκανδάλων, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δίνει ανά τακτά διαστήματα διάφορα σόου με “κατορθώματά” του που καταγράφουν τα φιλικά ΜΜΕ.

Όσο για τα μη φιλικά, η δημοσιογράφος Τίνα Καντελάκι που τάσσεται ανοιχτά κατά του Πούτιν και είναι οικοδέσποινα σε talk show, είδε την εκπομπή της να κόβεται από το ΝΤV προεκλογικά. Για την ακρίβεια της είπαν ότι δύο επεισόδια δεν μπορούν να παίξουν.

Σύμφωνα με τον Telegraph τα 110 εκ. ψηφοφόρων θα εκλέξουν τη νέα Δούμα, που θα κυβερνήσει για τα επόμενα πέντε χρόνια. Όσο για τον Πούτιν αν μετά την θητεία του βάλει και για τις προεδρικές τότε είναι πιθανό να μείνει στην εξουσία ως το 2024, πράγμα που θα τον κάνει μακροβιότερο ηγέτη ακόμη και από τον Μπρέζνιεφ.

Τρία ακόμη κόμματα πέραν αυτού του Πούτιν θα μπουν στη Δούμα, με τα δύο να είναι φιλικά στο Κρεμλίνο και το τρίτο να είναι το κομμουνιστικό. Στα μη φιλικά έχει απαγορευτεί – με νομότυπη διαδικασία – να λάβουν μέρος στη διαδικασία.

Ηγέτης της αντιπολίτευσης λέει ότι προεκλογικά μοιράστηκαν από τη νεολαία του Πούτιν 2,6 ψηφοδέλτια σε δημοσίους υπαλλήλους και άλλους εργαζόμενους το ψωμί των οποίων εξαρτάται από το Κρεμλίνο, ώστε να διπλοψηφίσουν. Σύμφωνα με αναλυτές το καθεστώς χρησιμοποιεί και το καρότο και το μαστίγιο για να εξασφαλίσει την επιβίωσή του.

Ενδεικτικό του κλίματος τρομοκρατίας, ένα περιστατικό που συνέβη σε σχολείο και το οποίο τράβηξε ο 15χρονος Ματβέι Τσίβινιουκ. Ο μαθητής έσκισε προεκλογικές αφίσες του Πούτιν που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο και τα άκουσε από τη διευθύντρια, η οποία απείλησε να καλέσει την αστυνομία…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε