Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Βίαια επεισόδια στο Ιράκ με τουλάχιστον επτά νεκρούς

Βίαια επεισόδια στο Ιράκ με τουλάχιστον επτά νεκρούς

Πηγές των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν,μεταξύ των οποίων τουλάχιστον δύο αμερικανοί στρατιώτες.

Εκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου με στόχο μία κοινή αμερικανο-ιρακινή περίπολο σημειώθηκε σήμερα στο ανατολικό Ιράκ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο αμερικανοί στρατιώτες και τουλάχιστον τρεις Ιρακινοί. 

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες για τα θύματα από την έκρηξη στην πόλη Τζαλάουλα ,περί τα 115 χιλιόμετρα ΒΑ της Βαγδάτης ,αυτοκινήτου που βρισκόταν κοντά στην κοινή περίπολο και κοντά σε μία αγορά. 

Ο αμερικανικός στρατός σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δύο αμερικανοί στρατιώτες,ένας Ιρακινός αστυνομικός και δύο άμαχοι σκοτώθηκαν. Έξι αμερικανοί στρατιώτες και 24 άλλα άτομα τραυματίστηκαν,προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Πηγές των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν,μεταξύ των οποίων τουλάχιστον δύο αμερικανοί στρατιώτες. Δύο πηγές κάνουν λόγο για οκτώ νεκρούς. 

Στην Βαγδάτη εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός σε μία αγορά με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο και να τραυματιστούν εννέα άτομα,ανέφεραν πηγές της ιρακινής αστυνομίας. 

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε αρκετά καταστήματα στην αγορά που βρίσκεται στην περιοχή αλ-Ντάουρα της ιρακινής πρωτεύουσας, πρόσθεσαν οι πηγές . 

Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί από τις ιρακινές πόλεις και προετοιμάζονται για τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων μέχρι την 1-η Σεπτεμβρίου περιορίζοντας τον αριθμό των στρατιωτών από περίπου 90.000 που είναι σήμερα σε 50.000.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε