Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Video από τη στιγμή που ο Μπρέιβικ τίναξε το Όσλο στον αέρα! (VIDEO)

Video από τη στιγμή που ο Μπρέιβικ τίναξε το Όσλο στον αέρα! (VIDEO)

Εικόνες συγκλονιστικές… Η στιγμή που εκρήγνυται η βόμβα ενός τόνου που έχει τοποθετήσει ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ κάτω από την έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο, στις 22 Ιουλίου του 2011. Η στιγμή που άλλαξε την καθημερινότητα της Νορβηγίας.

Για πρώτη φορά, σήμερα, η δημόσια νορβηγική τηλεόραση NRK έδειξε video όπου φαίνεται ο μακελάρης της Νορβηγίας να παρκάρει το παγιδευμένο άσπρο φορτηγάκι και να αποχωρεί γρήγορα από το σημείο. Είναι ό,τι κατέγραψαν οι κάμερες ασφάλειας. Δείχνει επίσης τον 32χρονο Μπρέιβικ να φεύγει με γκρι αυτοκίνητο, μάρκας FIAT.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ VIDEO ΤΟΥ NRK

Η συνέχεια του video είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή: η στιγμή της έκρηξης, το ωστικό κύμα που δεν αφήνει περιθώρια για το πόσο ισχυρή ήταν και συγκλονίζει γιατί κανείς δεν μπορεί παρά να σκεφτεί «από θαύμα δε σκότωσε περισσότερους». Στην έκρηξη στο κυβερνητικό κτίριο στο Όσλο έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι. Από εκεί, ο Μπρέιβικ ξεκίνησε για τη σφαγή της Ουτόγια.

Το βίντεο, το οποίο σχολιάζει ο φρουρός που είχε βάρδια την ημέρα εκείνη, δείχνει επίσης από διαφορετικά σημεία την έκρηξη του παγιδευμένου με περίπου ένα τόνο εκρηκτικά φορτηγού.

Εικόνες της επίθεσης στο Όσλο είχαν ήδη προβληθεί, στη διάρκεια της δίκης του Μπρέιβικ, αλλά είναι η πρώτη φορά που το σχετικό βίντεο προβάλλεται δημόσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η λίστα με τις παράλογες απαιτήσεις του Μπρέιβικ!

“Στο σανίδι” η ομιλία του μακελάρη Μπρέιβικ

21 χρόνια στον μακελάρη της Νορβηγίας

Μπρέιβικ: Αν με κρίνουν ως ψυχασθενή θα ασκήσω έφεση

29χρονος θαυμαστής του Μπρέιβικ σχεδίαζε νέα επίθεση;

Ένας χρόνος από τη σφαγή στη Νορβηγία – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο Μπρέιβικ κατέθετε, ο δικαστής έπαιζε… πασιέντζα! (VIDEO)

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε