Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Video ντοκουμέντο από τον Καναδά: Τον σκότωσε κι έφυγε σαν… κύριος!

Video ντοκουμέντο από τον Καναδά: Τον σκότωσε κι έφυγε σαν… κύριος!

Είναι η στιγμή που ο δολοφόνος του 24χρονου φρουρού στο Μνημείο των Πεσόντων στην Οτάβα του Καναδά φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος! Πατέρας ενός μικρού αγοριού ο άτυχος Νέιθαν Σιρίλο που έπεσε νεκρός από τα πυρά του Μικαέλ Ζαέφ Μπιμπό.

Η επίθεση έχει σημάνει συναγερμό στον Καναδά. Ένοπλοι δράστες, άγνωστο ακόμη πόσοι, άνοιξαν πυρ στο Μνημείο των Πεσόντων στην Οτάβα και στο κτίριο της Βουλής του Καναδά. Σκοτώθηκε ένας 24χρονος φρουρός και ο ένας από τους δράστες, που έχει αναγνωριστεί ως ο Μικαέ Ζεάφ Μπιμπό, ένας άνδρας που πρόσφατα είχε ασπαστεί το Ισλάμ και σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν πνευματικά ασταθής.


Το video ντοκουμέντο που έφτασε μέσω ανώνυμου αποστολέα στα καναδικά ΜΜΕ δείχνει εικόνες που έχει καταγράψει κάμερα που βρισκόταν σε αυτοκίνητο που έτυχε να διέρχεται από το σημείο λίγα λεπτά μετά την επίθεση και τη δολοφονία του 24χρονου φρουρού, Νέιθαν Σιρίλο.


Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ δείχνει τον δράστη να φεύγει από το Μνημείο των Πεσόντων και να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο για να απομακρυνθεί. Ο άνδρας, απόλυτα ψύχραιμος, μπαίνει στο αυτοκίνητο και φεύγει. Είναι το ίδιο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε αργότερα από την αστυνομία και ακολούθησε μάχη με τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Μπιμπό.

Η τελευταία φωτογραφία του άτυχου φρουρού

Μια φωτογραφία που τράβηξε τουρίστας λίγα λεπτά πριν από την επίθεση στο Μνημείο των Πεσόντων σαρώνει τις τελευταίες ώρες το διαδίκτυο και είναι η τελευταία φωτογραφία που δείχνει τον άτυχο 24χρονο φρουρό Νέιθαν Σιρίλο ζωντανό.

Ο 24χρονος έπεσε λίγο αργότερα νεκρός από τις σφαίρες του Μπιμπό, ενώ στεκόταν όρθιος στο Μνημείο εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.


Ο 24χρονος φαίνεται να κρατά ένα τουφέκι. Όμως δεν μπορούσε με αυτό να υπερασπιστεί τον εαυτό του αφού ήταν άδειο. Ο Σιρίλο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αμέσως μετά την επίθεση όμως υπέκυψε στα τραύματά του.

Την τελευταία φωτογραφία του Σιρίλο ανέβασε στο twitter, γράφει η Daily Mail, ο χρήστης Kamakazi19982, γράφοντας πως βρέθηκε στο Μνημείο των Πεσόντων λίγα λεπτά πριν την επίθεση.

Γεννημένος στο Οντάριο, ο Σιρίλο υπηρετούσε στο μεγαλύτερο τάγμα εφέδρων του Καναδά, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την φρούρηση των Μνημείων των Πεσόντων.

Όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν άνδρα που θα έδινε τα πάντα για τους άλλους, που εργαζόταν ως προσωπικός γυμναστής και αγαπούσε να γυμνάζεται. Ήταν πατέρας ενός αγοριού, του Μάρκους. Το αγόρι πηγαίνει στο νηπιαγωγείο και ο Σιρίλο τον μεγάλωνε μόνος του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε