Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Βιετνάμ: 64 νεκροί από τις βροχοπτώσεις

REUTERS
Νεκρούς και αγνοούμενους άφησαν οι δυνατές βροχοπτώσεις στο Βιετνάμ. 100.000 κάτοικοι δεν έχουν ακόμη πόσιμο νερό.

Εξήντα τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και 22 αγνοούνται έπειτα από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις που πλημμύρισαν την περασμένη εβδομάδα το κεντρικό Βιετνάμ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
 
Οι ζημιές εκτιμάται πως ανέρχονται σε 2,562 δισ. ντονγκ (135 εκατ. δολάρια), ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Ελέγχου Καταιγίδων και Πλημμυρών.
 
Οι πλημμύρες υποχώρησαν, αλλά περισσότεροι από 100.000 κάτοικοι στερούνται ακόμη πόσιμου νερού. Σήμερα οι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία τους, όμως πολλοί χωρίς βιβλία διότι είχαν καταστραφεί από τις πλημμύρες.
 
Ο πρωθυπουργός Νγκουγιέν Ταν Ντούνγκ επισκέφθηκε το Σάββατο την επαρχία Κουάνγκ Μπινχ, η οποία είχε πληγεί δεινότερα από τις πλημμύρες στο κέντρο της χώρας, και προέτρεψε τις αρχές να συνδράμουν τις οικογένειες των νεκρών και των αγνοουμένων και να λάβουν μέτρα για να αποτραπούν οι επιδημίες, να βελτιωθούν οι υγειονομικές συνθήκες και να αποκατασταθούν οι κατεστραμμένες υποδομές και κατοικίες.
 
Περίπου 300 με 500 χιλιοστόμετρα βροχής έπεσαν στο Βιετνάμ από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου, με ορισμένες περιοχές-όπως η Κουάνγκ Μπινχ και η Χα Τινχ-να έχουν δεχθεί και έως 1,2 μ. βροχόπτωσης.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε