Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Βίντεο από την στιγμή του σεισμού και μια συγκλονιστική διάσωση

Οι διασώστες ψάχνουν για επιζώντες μέσα στα συντρίμμια. ΦΩΤΟ REUTERS
Οι νεκροί αυξάνονται όσο περνάει οι ώρα ενώ τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζώντες. Δείτε βίντεο από την στιγμή του σεισμού αλλά και από μια συγκλονιστική διάσωση. Live εικόνες από την περιοχή.
Οι διασώστες προσπαθούν να εντοπίσουν τους επιζώντες καθοδηγούμενη από ήχους, κλάματα ή από κάποιο θόρυβο που μπορεί να κάνουν όσοι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια της πόλης Κράιστσέρς της Νέας Ζηλανδίας. Έχουν περάσει 24 ώρες μετά τα 6,3 Ρίχτερ και η χώρα μετράει ήδη 75 νεκρούς.

Μετά από ώρες η κυρία αυτή βγήκε ζωντανή. "Ευχαριστώ τον Θεό", φώναξε βγαίνοντας μέσα από τα ερείπια. ΦΩΤΟ REUTERS

 
Οι αρχές έθεσαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται ώρα με την ώρα.

 

 
Τα συνεργεία διάσωσης στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν έγκαιρα μερικούς από τους ανθρώπους που παραμένουν παγιδευμένοι στα ερείπια αναγκάζονται να προβούν σε ακρωτηριασμούς μελών.

 
Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 100 εγκλωβισμένοι δεν έχουν απελευθερωθεί ακόμα, ενώ μία ημέρα μετά από το σεισμό συνεχίζεται να αγνοείται η τύχη περισσοτέρων από 300 κατοίκους της πόλης Κραϊστσέρτς
 

Στους δρόμους οι συγγενείς των θυμάτων κλαίνε. Οι συγγενείς όσων η τύχη τους ακόμη αγνοείται ουρλιάζουν και εκλιπαρούν για βοήθεια.

 

 
Οι άνθρωποι τώρα έχουν να προλάβουν κι ένα άλλο κακό. Τις βροχές που από χθες το μεσημέρι πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πρέπει να βιαστούν, λένε οι διασώστες πριν έρθουν τα χειρότερα και εννοούν τις πλημμύρες που ίσως ακολουθήσουν αν συνεχιστούν οι καταρρακτώδης βροχές.

REUTERS

 
Η Αυστραλία είναι στο πλευρό της Νέας Ζηλανδίας. Σωστικά συνεργεία έχουν φτάσει στην χώρα για να βοηθήσουν το δύσκολο έργο της διάσωσης.
 
Οι ώρες περνούν και οι αγωνία είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε