Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Βίντεο: η στιγμή του σεισμού των 5,9 Ρίχτερ που ταρακούνησαν Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη – Εκκενώθηκε το Πεντάγωνο

ΚΟΣΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Στιγμές πανικού στην ανατολική πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών εξαιτίας σεισμικής δόνησης 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σεισμολόγοι: να είστε έτοιμοι για μετασεισμούς.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Φιλαδέλφεια, Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Πενσιλβάνια και Μάρθας Βίνεγιαρντ (όπου κάνει διακοπές ο Μπαράκ Ομπάμα με την οικογένειά του) «ένιωσαν» το σεισμό.

Τη “στιγμή” του σεισμού “έπιασαν” οι κάμερες ασφαλείας που παρακολουθούν συνεχώς το Λευκό Οίκο και το Καπιτώλιο!

Άλλο ένα βίντεο από ζωντανή εκπομπή αλλά και από δηλώσεις αξιωματούχου των ΗΠΑ την ώρα του σεισμού όπως τις μετέδωσε το CNN.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗ Ν.ΥΟΡΚΗ ΦΩΤΟ REUTERS

EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΦΩΤΟ REUTERS

Το σήμα των κινητών τηλεφώνων διακόπηκε για λίγο, ενώ σημεία του Μανχάταν εκκενώθηκαν. Το ίδιο έγινε και στο Πεντάγωνο, που βρίσκεται στη Βιρτζίνια.

ΚΟΣΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΦΩΤΟ REUTERS

«Το κτίριο άρχισε να τρέμει μάλλον «βίαια» και εκατοντάδες άτομα άρχισαν να φωνάζουν γιατί νόμιζαν ότι το κτίριο δέχεται επίθεση!», μετέδωσε η Μπάρμπαρα Σταρ του CNN.

Οι πτήσεις από τα αεροδρόμια Τζον Φ. Κένεντι και Νιούαρκ, στην περιοχή της Νέας Υόρκης, επαναλήφθηκαν μετά από μικρή διακοπή.
Οι αρχές καθυστέρησαν προσωρινά τις πτήσεις, για να επιθεωρήσουν τους διαδρόμους και τους πύργους ελέγχου.

Στην Ουάσινγκτον ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός, το υψηλότερο κτίριο της πόλης, υπέστη ζημιές από τον σεισμό, καθώς τρεις διακοσμητικοί πυργίσκοι του κεντρικού πύργου (καμπαναριό) του κτιρίου αποκολλήθηκαν.

Ο Ρίτσαρντ Ουάινμπεργκ, διευθυντής επικοινωνίας στον Επισκοπικό καθεδρικό ναό, είπε ότι ένας τέταρτος πυργίσκος έχει πάρει κλίση και μπορεί επίσης να καταρρεύσει. Ο κεντρικός πύργος του κτιρίου, που έχει ύψος 30 ορόφων, υπέστη επίσης μικρές ζημιές στην δομή του. Άλλες ζημιές που αναφέρθηκαν από το σεισμό σημειώθηκαν στην πρεσβεία του Ισημερινού, σύμφωνα με ηχογραφημένο μήνυμα από την πυροσβεστική υπηρεσία και την αρμόδια υπηρεσία EMS.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε