Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Βιβλική καταστροφή από τις πλημμύρες στις ΗΠΑ

Ο ποταμός Σασκιχάνα, που είχε φουσκώσει από τις βροχοπτώσεις τις οποίες προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Λι, έφθασε έως και τα 13 μέτρα, ύψος-ρεκόρ, στην Πενσιλβάνια χθες πλημμυρίζοντας πολλές μικρές πόλεις

καθώς και εργοστάσια επεξεργασίας λυμάτων, κάτι που προκαλεί φόβους ότι τα νερά των πλημμυρών θα γίνουν εξαιρετικά τοξικά και επικίνδυνα.

Η χειρότερη κακοκαιρία μοιάζει να πέρασε στην περιοχή, όμως το αυξημένο επίπεδο του νερού και οι πιέσεις στα φράγματα θέτουν κινδύνους για την Πενσιλβάνια, τη Βιρτζίνια και το Μέριλαντ, που επλήγησαν ήδη από πλημμύρες τον Αύγουστο λόγω του κυκλώνα Αϊρίν. Η πόλη Μπλούμσμπεργκ στην Πενσιλβάνια πλημμύρισε εντελώς.

Στη Βιρτζίνια, ο κυβερνήτης Μπομπ Μακντόνελ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χθες, εξαιτίας των πλημμυρών.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες σε Πενσιλβάνια και Βιρτζίνια, ενώ πάνω από 130.000 έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους στην Πενσιλβάνια, τη Νέα Υόρκη και το Μέριλαντ.

Η αμερικανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιήσεις για πλημμύρες και κατολισθήσεις στις πολιτείες Πενσιλβάνια, Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Μασαχουσέτη, ενώ ανανέωσε τις προειδοποιήσεις για το Μέριλαντ, τη Βιρτζίνια και την Ουάσινγκτον.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε