Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Βιβλίο για το ναυάγιο γράφει ο καπετάνιος του Costa Concordia

Τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα θα αναπτύξει στο βιβλίο του ο Φραντσέσκο Σκετίνο, σύμφωνα με ιταλική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την “Ιλ Ματίνο” και άλλα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Σκετίνο θα προσπαθήσει, πιθανότατα, να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τις κατηγορίες εγκατάλειψης πλοίου, ναυαγίου και πολλαπλής, εξ αμελείας ανθρωποκτονίας. Το ιδιαίτερο αυτό “ημερολόγιο”, φέρεται να παρήγγειλε αμερικανικός εκδοτικός οίκος.

Όπως άφησαν να διαρρεύσει μέλη της οικογένειάς του, ο Ιταλός καπετάνιος, που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό περιμένοντας τη δίκη του, άρχισε να γράφει το βιβλίο του ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου, προσπαθώντας, με τον τρόπο αυτό, “να ξεπεράσει μια πρώτη φάση κατάθλιψης και να αποδείξει ότι διαθέτει ακόμη μεγάλη μαχητικότητα”.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ερευνών, ο κυβερνήτης του Concordia φέρεται να εγκατέλειψε το πλοίο, το πολύ δυο ώρες μετά την πρόσκρουση στα βράχια και να αρνήθηκε να επιστρέψει για να συντονίσει τις επιχειρήσεις εκκένωσης, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της ακτοφυλακής.

Πολλοί διερωτώνται αν στο συγκεκριμένο βιβλίο πρόκειται να κάνει αναφορά και στην παρουσία, στην γέφυρα του κρουαζιερόπλοιου, της εικοσιεξάχρονης Μολδαβής μπαλαρίνας Ντομνίκα Τσεμόρταν και αν θα ξεκαθαρίσει, τι είδους, ακριβώς, ήταν η σχέση που διατηρούσε μαζί της.

Θεωρείται, πάντως, σχεδόν βέβαιο ότι θα επιμείνει στην εξήγηση που έχει ήδη δώσει, ότι, δηλαδή, “έκανε ότι καλύτερο μπορούσε και χάρη στις οδηγίες του, το πλοίο μπόρεσε να πλησιάσει στην ακτή του νησιού Τζίλιο και να αποφευχθεί ένας ακόμη βαρύτερος απολογισμός”.

Θα είναι όμως, σχεδόν αδύνατον να καταφέρει να πείσει τις οικογένειες των 34 επιβατών που έχασαν την ζωή τους στην ναυτική αυτή τραγωδία.

Διαβάστε

Ο Σκετίνο έριξε το Costa Concordia στα βράχια γιατί δε φορούσε τα γυαλιά του!

Είχε προκαλέσει ναυτικό ατύχημα και το 2010 ο Σκετίνο

Ο καπετάνιος και η καλλονή: νέες αποκαλύψεις για τη σχέση του Σκετίνο με την 24χρονη ξανθιά

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε