Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Βλακ – άουτ στην Καλιφόρνια!

REUTERS
1,4 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα. Εκτεταμένη βλάβη στην ηλεκτροδότηση στη νότια Καλιφόρνια και τα σύνορα του Μεξικο. Ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις. Κι όλα αυτά από έναν υπάλληλο που πάτησε λάθος κουμπί.

Τουλάχιστον 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό χθες Πέμπτη εξαιτίας ανθρώπινου λάθους στη Νότια Καλιφόρνια και σε τμήματα της Αριζόνας και του Μεξικού, ανακοίνωσαν εταιρείες ηλεκτρισμού, προειδοποιώντας πως η ηλεκτροδότηση μπορεί να μην αποκατασταθεί πριν από σήμερα.
 
Ένα λάθος εργαζομένου ηλεκτρικής εταιρείας της Αριζόνας σε μια μικρή πόλη προκάλεσε μια αλυσίδα περιστατικών που επέφεραν τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, ανακοινώθηκε από την εταιρεία της Αριζόνας. Πρώτη έπεσε μια γραμμή υψηλής τάσης που τροφοδοτούσε τη Νότια Καλιφόρνια.
 
Μερικά λεπτά αργότερα, δημιουργήθηκε πρόβλημα στον πυρηνικό σταθμό Σαν Ονόφρε της Καλιφόρνιας, μια δεύτερη μεγάλη πηγή ενέργειας για το βόρειο Σαν Ντιέγκο, και η λειτουργία του διακόπηκε, ανακοίνωσε η εταιρεία φυσικού αερίου και ηλεκτρικού του Σαν Ντιέγκο.
 
Το διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Ντιέγκο ανακοίνωσε πως ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις που αναχωρούσαν απ’ αυτό, οι φωτεινοί σηματοδότες έπαψαν να λειτουργούν με αποτέλεσμα να παραλύσει η κυκλοφορία στην πόλη και η πυροσβεστική απεγκλώβισε περίπου 70 ανθρώπους που είχαν αποκλειστεί σε ανελκυστήρες.
 
Ωστόσο η αστυνομία στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Καλιφόρνιας, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο Λος Άντζελες και τα σύνορα του Μεξικού, δεν ανέφερε σοβαρά προβληματα και τα νοσοκομεία συνέχισαν να λειτουργούν χρησιμοποιώντας γεννήτριες.
 
Η τοπική υπηρεσία κοινής ωφελείας San Diego Gas and Electric ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως οι 1,4 εκατομμύριο πελάτες της έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, ενώ η γειτονική της υπηρεσία κοινής ωφελείας Southern California Edison ανακοίνωσε πως το μπλακ-άουτ έβγαλε εκτός δικτύου τις δύο μονάδες του πυρηνικού σταθμού Σαν Ονόφρε.
 
Εκπρόσωπος δήλωσε πως ο σταθμός σταμάτησε τη λειτουργία του με ασφάλεια.
 
Η εταιρεία κοινής ωφελείας της Αριζόνας APS ανακοίνωσε πως ένας εργαζόμενος κοντά στη μικρή πόλη Γιούμα πραγματοποίησε μια “διαδικασία” σ’ ένα τοπικό υποσταθμό η οποία προκάλεσε τη βλάβη. Στη συνέχεια οι ασφαλιστικές δικλείδες του συστήματος δεν κατάφεραν να σταματήσουν την επέκταση του προβλήματος.
 
Η νότια Καλιφόρνια πλήττεται από κύμα καύσωνα, με αποτέλεσμα να υπ΄ρχει ασυνήθιστα εντατική χρήση των κλιματιστικών μηχανημάτων.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε