Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

«Βλέπω…καβγά Μέρκελ-Ολάντ»

«Βλέπω…καβγά Μέρκελ-Ολάντ»

Έξι μέρες έμειναν πριν από το μεγάλο ραντεβού της Άνγκελα Μέρκελ με τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και όλοι περιμένουν με αγωνία το κρίσιμο τετ α τετ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μισέλ Ροκάρ, δεν έκρυψε τους… φόβους του, μήπως τα… σπάσουν Μέρκελ και Ολάντ. “Υπάρχει κίνδυνος να πάμε σε σύγκρουση με την Άγγελα Μέρκελ”, δήλωσε ο Σοσιαλιστής, πρώην πρωθυπουργός, στο ραδιοσταθμό Radio Classique/Public Senat, προσθέτοντας πάντως πως η “γερμανική ανάπτυξη είναι σπασμένη” και πως “τίθεται εκεί το πρόβλημα της ανάπτυξης”.

“Φοβάμαι πολύ μήπως ένα γαλλικό αίτημα γίνει σύμβολο καβγά (…) ενώ ο κανόνας του παιγνιδιού στην Ευρώπη είναι ο σταδιακός συμβιβασμός”, πρόσθεσε ο Ροκάρ, πρωθυπουργός της Γαλλίας την τριετία 1988-1991, επί προεδρίας του Φρανσουά Μιτεράν.

Ενώ ο Ολαντ παραμένει αμετακίνητος στη θέση του για επαναδιαπραγμάτευση του Συμφώνου Σταθερότητας, η Μέρκελ δεν κάνει επίσης βήμα πίσω, επιμένοντας στη λιτότητα.

“Είναι δύσκολο να διαπραγματευτείς ξανά μια συνθήκη που μόλις διαπραγματεύτηκες”, συμφώνησε ο Μισέλ Ροκάρ. “Όμως είναι ατελής”. “Θα πρέπει να μπορέσουμε να φτάσουμε σ’ ένα αποτέλεσμα και αυτό παίζεται μέσα στις δέκα επόμενες ημέρες”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ: Χωρίς μνημόνιο και τρόικα, φεύγετε από την ευρωζώνη!

Ρέσλερ: Θέλουμε κυβέρνηση μνημονίου στην Ελλάδα

Η Μέρκελ… παρηγόρησε τον Σαρκοζί

Στις 16 Μαΐου η συνάντηση Ολάντ με την Μέρκελ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε