Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Βλέπουν την πόρτα τρία ανώτατα στελέχη της JPMorgan

Βλέπουν την πόρτα τρία ανώτατα στελέχη της JPMorgan

Τουλάχιστον τρία ανώτατα στελέχη της τράπεζας JPMorgan Chase που είχαν ευθύνες για τις ζημίες ύψους 2 δισ. δολαρίων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα θα εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

Και τα τρία πρόσωπα είχαν θέσεις-κλειδιά στο τμήμα επενδύσεων, το οποίο ευθύνεται για τις απώλειες ύψους 2 δισ. δολαρίων μέσα σε εβδομάδες λόγω τοποθετήσεων σε παράγωγα που αποσκοπούσαν στην αντιστάθμιση του πιστωτικού κινδύνου.

Σύμφωνα με πηγές ενήμερες για τις εξελίξεις που επικαλείται η Wall Street Journal, η Ίνα Ντριού, που ήταν επικεφαλής του επενδυτικού τομέα από το 2005, και οι Χαβιέρ Μάρτιν-Αρτάχο και Μπρούνο Μισέλ Ικσίλ, στελέχη που εργάζονταν στο Λονδίνο, όπου έγιναν οι τοποθετήσεις, θα αποχωρήσουν.

Ο Ικσίλ είχε προσελκύσει την προσοχή κι είχε αποκτήσει το προσωνύμιο “η φάλαινα του Λονδίνου” μεταξύ συναδέλφων του για μεγάλες συμφωνίες στις οποίες εμπλέκονταν περίπλοκα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Τζέιμι Ντάιμον δήλωσε την Κυριακή ότι η διοίκηση της εταιρίας διέπραξε σφάλμα όταν δεν ανέλαβε δράση γρήγορα ενόσω διατυπώνονταν ανησυχίες.

“Κάναμε ένα φρικτό, τρομερό λάθος”, είπε ο Ντάιμον στην εκπομπή “Meet the Press” του τηλεοπτικού δικτύου NBC. “Σχεδόν δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό”.

Επίσημα, η JPMorgan Chase δεν σχολίασε το δημοσίευμα περί των αποχωρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

JP Morgan: “Κάποιες χώρες βλέπουν θετικά την χρεοκοπία της Ελλάδας”

JP Morgan: απίθανη η πτώχευση της Ελλάδας

Ποντάρει στην χρεοκοπία της Ελλάδας η JP Morgan – «Αγοράστε σε ευρώ, εξοφλήστε σε δραχμές!»

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε