Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Βοήθεια στους πληγέντες του Πακιστάν εξετάζει το ΔΝΤ

ΦΩΤΟ REUTERS

Στη χώρα μας το ΔΝΤ έχει ταυτιστεί με επώδυνα μέτρα αλλά στο Πακιστάν ετοιμάζεται να προσφέρει οικονομική βοήθεια χωρίς… ανάλογες δεσμεύσεις.

Αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχουν συνομιλίες με τους εκπροσώπους του Πακιστάν, προκειμένου να βρουν τρόπο βοήθειας προς τη χώρα που τους τελευταίους μήνες δοκιμάζεται από τις πλημμύρες. Μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται και αυτή της χορήγησης έκτακτου δανείου.

«Εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες, για να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε το Πακιστάν να αντιμετωπίσει αυτήν την τραγωδία» δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον και πρόσθεσε πως «υποστηρίζουμε ήδη την πακιστανική οικονομία», αναφερόμενος στο δάνειο που υπογράφηκε από το Ταμείο τον Νοέμβριο του 2008.

Σύμφωνα με τον Ράις, υπάρχει επίσης η δυνατότητα παροχής χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης για τις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, η οποία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για τις χώρες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες τέτοιων γεγονότων. Το ΔΝΤ θα εξετάσει, ακόμη, σε πιο βαθμό θα μπορούσε να χαλαρώσει τους όρους του εξυπηρετούμενου δανείου.

Στο μεταξύ, η συνολική βοήθεια των ΗΠΑ προς Πακιστάν έφτασε ήδη τα 200 εκατομμύρια δολάρια, εκτός των 50 εκατομμυρίων που εστάλησαν για μακρόχρονη βοήθεια στη χώρα, ανακοινώθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε