Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Βολές Ντε Βιλπέν εναντίον Σαρκοζί

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ντομινίκ ντε Βιλπέν. ΦΩΤΟ REUTERS

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας κατηγόρησε τον Σαρκοζί ότι αποφάσισε να τον δικασεί σε δεύτερο βαθμό για συκοφαντία αν και αθωώθηκε.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ Ντε Βιλπέν είπε σήμερα στην γαλλική τηλεόραση ότι η απόφαση να εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση, για την οποία απαλλάχθηκε πριν από λίγες μέρες είναι “είναι μία πολιτική απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί”.

“Επί μία επταετία, ήμουνα γενικός γραμματέας στην προεδρία της Δημοκρατίας. Γνωρίζω τους κρατικούς μηχανισμούς.Έγινε σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο κι εκεί ελήφθη αυτή η απόφαση” εξήγησε ο Ντε Βιλπέν, που κατηγορείται για συμμετοχή σε συνωμοσία με στόχο να δυσφημιστεί ο Νικολά Σαρκοζί.

Η υπόθεση έγινε γνωστή ως “Clearstream”, από το όνομα της λουξεμβουργιανής τράπεζας όπου υπήρχε η φήμη ότι διατηρούνταν λογαριασμοί ανώτατων κρατικών αξιωματούχων κι ο ντε Βιλπέν δικάστηκε επειδή φερόταν “να συνήργησε στη δημιουργία της συκοφαντικής αυτής φήμης” και για τον πρόεδρο Σαρκοζί, την εποχή μάλιστα που ο τελευταίος έλαβε το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου 2005.

Στην διάρκεια της εκδίκασης σε πρώτο βαθμό Σαρκοζί και ντε Βιλπέν, μέσω των συνηγόρων τους, είχαν πολλούς διαξιφισμούς, ενώ η απαλλαγή Ντε Βιλπέν χαρακτηρίστηκε ως “ήττα του προέδρου Σαρκοζί”. 

Αθωώθηκε ο Ντε Βιλπέν για συκοφαντία στον Σαρκοζί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε