Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Βολές Σόιμπλε κατά ‘Ακερμαν

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

  Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατηγόρησε τον επικεφαλής της Deutsche Bank, λέγοντας οτι έχει δημιουργήσει έναν χρηματοοικονομικό κόσμο που γυρίζει «γύρω από αυτόν».

Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ της Κυριακής, ο Σόιμπλε τονίζει πως “ένας άνθρωπος όπως το αφεντικό της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν πιστεύει πως ένας φόρος εισοδήματος 25% είναι κατάλληλος. Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να τα καταφέρει έτσι. Θα πρέπει να συμπεράνουμε πως θεωρεί πως η χρηματαγορά γυρίζει γύρω μόνο από αυτόν αντί να ανταποκρίνεται στην αποστολή του, που είναι να χρηματοδοτεί την οικονομία”.

Στόχος πολλών πολιτικών κύκλων, ιδίως κατά το ζενίθ της οικονομικής κρίσης, ο Άκερμαν έχει αντιμετωπίσει πρόσφατα και τους μύδρους αρκετών μελών της παρούσης κυβέρνησης για τις παρεμβάσεις του.

Πρόσφατα και ο υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρίντερλε είχε χαρακτηρίσει “παράξενες, αναπάντεχες και ενοχλητικές” τις δηλώσεις του επικεφαλής της Deutsche Bank, ο οποίος δημοσίως είχε εκφράσει την αμφιβολία του για την ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει το χρέος της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε