Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Μία σφαίρα τον άφησε παράλυτο

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Μία σφαίρα τον άφησε παράλυτο

Ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να λειτουργήσει τα κάτω άκρα του και μετακινείται με τη βοήθεια αναπηρικού καροτσιού. Πως όμως έμεινε ανάπηρος;

Στην Ελλάδα έχει δεχθεί κριτική για τη στάση του στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, καθώς επιμένει σε μία στρατηγική συνεχούς λιτότητας.

Ωστόσο, είναι από τους πιο δυναμικούς πολιτικούς των τελευταίων ετών παρόλο που κινείται με την βοήθεια αναπηρικού καροτσιού. Δεν τον εμποδίζει σε τίποτα άλλο πέρα από τις μετακινήσεις του!


Παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Η καριέρα του στην πολιτική ξεκίνησε το 1961. Από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του ήταν και η δολοφονική απόπειρα εναντίον του.

Έχει να περπατήσει 21 χρόνια

Ήταν 2 Οκτωβρίου του 1990. Ο Σόιμπλε ήταν τότε υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας. Κατά την διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας είχε διοργανωθεί μια εκδήλωση στο Όπεναου, με κύριο ομιλητή τον ίδιο. Ανεβαίνοντας στην εξέδρα το πλήθος τον χειροκροτούσε.

Ξαφνικά όμως ακούστηκαν 3 πυροβολισμοί. Η μία σφαίρα βρήκε και τραυμάτισε ελαφρά το σωματοφύλακά του. Οι άλλες δύο πέτυχαν τον υπουργό στο πρόσωπο και στη σπονδυλική στήλη.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε η ολική παράλυση του σώματός του από τον τρίτο θωρακικό σπόνδυλο και κάτω. Τον είχε συνθλίψει η σφαίρα. Απέκτησε ένα ακόμη τραύμα στο πρόσωπο, το οποίος όμως ήταν ελαφρύ και του άφησε μονάχα μια αμυδρή ουλή στο δεξιό μάγουλο.

Ο άνθρωπος που τον άφησε παράλυτο

Ο 37χρονος Ντίετερ Κάουφμαν ήταν ο άνθρωπος που πάτησε την σκανδάλη. Ψυχικά ασθενής και όχι άγνωστος για τον υπουργό και τους συνεργάτες του. Για τουλάχιστον 7 χρόνια το υπουργείο Εσωτερικών λάμβανε επιστολές διαμαρτυρίας, στις οποίες έγραφε ότι τα ραδιοκύματα των κεραιών τον διαπερνούν και του προκαλούν αφόρητους πόνους. Μάλιστα, δύο φορές προσπάθησε να κινηθεί νομικά εναντίον της κυβέρνησης.

Στην απολογία του, υποστήριξε πως αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, γιατί το υπουργείο δεν έδωσε σημασία στις εκκλήσεις του για βοήθεια. Οι δικαστές τον ανακήρυξαν ψυχονευρωτικό και έκτοτε είναι έγκλειστος σε ίδρυμα της Δυτικής Γερμανίας.


Δείτε πλάνα γερμανικού καναλιού από τη μεταφορά του στο νοσοκομείο και τις πρώτες του δηλώσεις:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιτέλους ένα καλό νέο: Σόϊμπλε: Θα την πάρετε κανονικά την 6η δόση

Η άγνωστη Άνγκελα Μέρκελ (φωτο)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε