Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόμβα Μόντι: “Δεν αποκλείεται η Ιταλία να χρειαστεί ευρωπαϊκή βοήθεια”

Βόμβα Μόντι: “Δεν αποκλείεται η Ιταλία να χρειαστεί ευρωπαϊκή βοήθεια”

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίσει να κυβερνά την χώρα του και μετά τις βουλευτικές εκλογές που θα πρέπει να διεξαχθούν, κανονικά, την άνοιξη του 2013.

«Υπάρχει η βούληση να σωθεί το ευρώ, για να στηρίξουμε το νόμισμά μας και να προχωρήσει το πολιτικό σχέδιο που αφορά την Ευρώπη», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, κατά την ολοκλήρωση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών που συνήλθε στις Βρυξέλλες.

Ο Μόντι τόνισε εξάλλου ότι «είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς με βεβαιότητα ότι η Ιταλία δεν θα κάνει στο μέλλον χρήση των ευρωπαϊκών ταμείων».

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, εξήγησε ότι θεωρεί σημαντική την σχετική «έκθεση των τεσσάρων ευρωπαίων ιθυνόντων » (Ντράγκι, Βαν Ρόμπαϊ, Μπαρόζο και Γιούνκερ) κι αναφερόμενος στην πολυπλοκότητα του όλου θέματος, πρόσθεσε ότι «το σπρεντ δεν είναι μια πικρή τούρτα που μπορεί να χωριστεί σε φέτες, ούτε μπορεί να ταυτιστεί με μια δήλωση, μια καθυστέρηση στην υιοθέτηση μέτρων, μια απλή αβεβαιότητα».

«Όσο προσπαθεί, κανείς, να πάει σε βάθος για να λύσει τα προβλήματα, τόσο διαπιστώνει ότι είναι πολύ δύσκολο να το πετύχει αν δεν κινηθούμε προς την κατεύθυνση μιας πραγματικής οικονομικής και νομισματικής ένωσης», κατέληξε ο Μόντι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

24.000 απολύσεις στο δημόσιο ετοιμάζει ο Μόντι

“Ψαλίδι” Μόντι και στη δικαιοσύνη – Κλείνουν 674 δικαστικά μέγαρα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε