Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βομβάρδιαν πάλι τη Χομς

Βομβάρδιαν πάλι τη Χομς

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας βομβάρδισαν σήμερα την Χομς, όπως ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έκανε λόγο για 18 νεκρούς σήμερα σε όλη τη χώρα.

Τα νέα αυτά βίαια επεισόδια σημειώνονται μία ημέρα μετά τον θάνατο τουλάχιστον 90 ανθρώπων, ανάμεσά τους 25 παιδιά, από τον βομβαρδισμό της επαρχίας Χούλα, περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χομς, σύμφωνα με τον απολογισμό του Παρατηρητηρίου.

Στην επαρχία Χομς τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από οβίδες. Στην πόλη Χομς ακούγονταν το πρωί εκρήξεις καθώς και τα πυρά βαρέων όπλων από τη συνοικία Τζόμπαρ, επεσήμανε η ίδια πηγή.

Στην επαρχία Ιντλίμπ δύο άμαχοι σκοτώθηκαν από οβίδες στην Αρίχα και τη Σαρακέμπ, ενώ σύροι στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών που είχαν κλείσει τον δρόμο που ενώνει τη Δαμασκό με το Χαλέπι για να καταγγείλουν τη σφαγή στη Χούλα, με αποτέλεσμα ένας νεαρός άνδρας να σκοτωθεί και δέκα ακόμη άνθρωποι να τραυματιστούν.

Στην επαρχία Ντεράα τρεις άμαχοι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν από πυρά στη συνοικία Κάνταμ και ένας άμαχος σκοτώθηκε από έναν ελεύθερο σκοπευτή στην Ιρμπίν.

Στο Χαλέπι χιλιάδες άνθρωποι πήραν μέρος σε νεκρώσιμες πομπές που πραγματοποιήθηκαν στη συνοικία Σάιφ αλ Ντάουλα, οι οποίες μετατράπηκαν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Χούλα και με αίτημα την απομάκρυνση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Άλλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο και σήμερα τα ξημερώματα στις επαρχίες Ιντλίμπ, Ντεράα και Δαμασκός για να «καταγγείλουν τη σφαγή στη Χούλα», σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο.

Εξάλλου, ο συριακός στρατός βομβαρδίζει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κουρδικές περιοχές που είναι αντίθετες προς το καθεστώς Άσαντ, στα σύνορα με την Τουρκία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε