Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Βομβάρδισαν καταυλισμό προσφύγων

Βομβάρδισαν καταυλισμό προσφύγων

Τουλάχιστον 11 πολίτες, ανάμεσά τους επτά μικρά κορίτσια και τρεις γυναίκες, σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό των συριακών δυνάμεων σε καταυλισμό προσφύγων.

Τρεις μεγάλης ισχύος βόμβες έριξαν σήμερα οι συριακές δυνάμεις σε καταυλισμό στην περιοχή Χουσεϊνίγια, που ελέγχεται από τους αντάρτες, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Απο τους βομβαρδισμούς έχασαν τη ζωή τους 11 πολίτες αναμεσά τους επτά κορίτσια και 3 γυναίκες. Υπάρχουν ακόμη πτώματα κάτω από τα συντρίμμια, πρόσθεσε ο Άμπντελ Ραχμάν, διευκρινίζοντας ότι στην πλειονότητά τους τα θύματα ήταν Παλαιστίνιοι πρόσφυγες της Συρίας που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή αυτή όπου βρίσκονται επίσης πολλοί πρόσφυγες από την περιοχή των Υψωμάτων του Γκολάν που κατέχει το Ισραήλ.

Ένα βίντεο που ανήρτησαν στο Διαδίκτυο αντικαθεστωτικοί ακτιβιστές απεικονίζει άνδρες να ανασύρουν την ακέφαλη σορό ενός άντρα από τα συντρίμμια. Ένας άνδρας κραυγάζει «Μπασάρ αλ Άσαντ, προδότη» στην κάμερα.

Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης καταδεικνύουν πολλές κατεστραμμένες κατοικίες στον καταυλισμό προσφύγων Χουσεϊνίγια.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως τουλάχιστον 106 πολίτες, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σε έφοδο του στρατού σε περιοχή με οπωρώνες που συνορεύει με την πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, πάνω από 3.500 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Άσαντ τον Μάρτιο του 2011.

Την προηγουμένη σκοτώθηκαν 148 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 77 πολιτών, στα επεισόδια βίας στη Συρία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Διαβάστε

Λίβανος: Ζητά διεθνή συνδρομή για την υποδοχή Σύρων προσφύγων

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε