Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Βομβαρδισμοί και αίμα στη Μιζράτα με πέντε νεκρούς – Έρχονται εντάλματα για εγκλήματα πολέμου

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η πολιορκία της Μιζράτα δε χαλαρώνει καθώς κάθε πλευρά έχει να ελέγχει τη στρατηγικής σημασίας πόλη και κυρίως το λιμάνι της. Μόνο που αυτό κοστίζει ζωές!

Οι δυνάμεις του καθεστώτος Καντάφι σκότωσαν τουλάχιστον πέντε ανθρώπους στη διάρκεια των νέων βομβαρδισμών εναντίον του λιμανιού της πόλης, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

«Ο βομβαρδισμός προκάλεσε πολλά θύματα μεταξύ των Λίβυων και ανθρώπων άλλων εθνικοτήτων που περιμένουν να απομακρυνθούν», δήλωσε ο Γκεμάλ Σάλεμ, εκπρόσωπος των εξεγερμένων στο Reuters. «Μέχρι στιγμής υπάρχουν πέντε νεκροί, ενώ ασθενοφόρα σπεύδουν στην περιοχή για να μεταφέρουν τους τραυματίες».

Πλοίο το οποίο είχε ναυλώσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) είχε ελλιμενιστεί νωρίτερα στο λιμάνι της Μιζουράτας για να μεταφέρει 1.000 Ασιάτες και Αφρικανούς μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη, αλλά και τραυματίες από τις μάχες, όπως είχε ανακοινώσει ο IOM.

Ο βομβαρδισμός έπληξε επίσης την περιοχή Κασρ Αχμαντ, μία βιομηχανική περιοχή όπου υπάρχουν και κατοικίες, και την περιοχή της Μιζράτα, όπου βρίσκονται εργοστάσια χάλυβα και σιδήρου, σύμφωνα με τον Σάλεμ.

Έρχονται εντάλματα σύλληψης από το ΔΠΔ

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο-Οκάμπο, ανακοίνωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι θα εκδώσει τρία εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λιβύη.

«Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως δολοφονίες και διώξεις, εξακολουθούν να διαπράττονται» είπε ο Οκάμπο μιλώντας στο ΣΑ του ΟΗΕ για τις έρευνες που κάνει.

«Οι προσπάθειες που γίνονται για τη συγκάλυψη των εγκλημάτων καθιστούν δύσκολη την καταμέτρηση των θυμάτων διευκρινίζοντας ότι οι νεκροί έχουν απομακρυνθεί από τους δρόμους και τα νοσοκομεία», πρόσθεσε.

Μεταξύ των θανάτων που θα διερευνηθούν είναι εκεί εκείνοι, στη Βεγγάζη, δεκάδων Αφρικανών οι οποίοι δολοφονήθηκαν από το οργισμένο πλήθος καθώς θεωρήθηκαν μισθοφόροι του Καντάφι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει την Τρίπολη και ο Καντάφι την Ζιντάν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε