Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Βομβαρδίζεται το Χαλέπι – Μαίνονται οι μάχες στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Δαμασκού

Βομβαρδίζεται το Χαλέπι – Μαίνονται οι μάχες στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Δαμασκού

Μάχες μαίνονταν σήμερα κοντά στο κεντρικό στρατιωτικό αεροδρόμιο της Δαμασκού, την ώρα που στο Χαλέπι οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδιζαν τις συνοικίες που έχουν υπό τον έλεγχό τους οι εξεγερμένοι.

Από τις συγκρούσεις έχασαν σήμερα τη ζωή τους τουλάχιστον 21 άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην πόλη Ιντλίμπ ο τακτικός στρατός περικύκλωσε τα τεμένη για να εμποδίσει τους πιστούς να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Στις επαρχίες του Χαλεπιού, μεγάλο μέρος της οποίας είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών, και της Ντεράα πραγματοποιήθηκαν «μαζικές κινητοποιήσεις» με αίτημα την αποχώρηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ ‘Ασαντ, επεσήμανε η ίδια πηγή.

Στο στρατιωτικό μέτωπο, μάχες ξέσπασαν κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μαζέ, προαστίου στη δυτική Δαμασκό, απόδειξη της αντίστασης των εξεγερμένων στη συριακή πρωτεύουσα παρά τις ανακοινώσεις των αρχών σύμφωνα με τις οποίες η πόλη έχει «καθαρίσει από τους τρομοκράτες».

Πολλές συνοικίες της νότιας Δαμασκού βομβαρδίστηκαν από τον στρατό, σημείωσε το Παρατηρητήριο.

Στο Χαλέπι, οι αντάρτες και ο τακτικός στρατός μάχονται εδώ και σχεδόν ένα μήνα για τον έλεγχο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.

Πολλές συνοικίες που ελέγχονται από τους εξεγερμένους βομβαρδίστηκαν, ενώ οι μάχες συνεχίζονται σε άλλες περιοχές της πόλης αναγκάζοντας τους άμαχους να αναζητήσουν καταφύγιο ή να φύγουν.

Εξάλλου οι σοροί 65 ανθρώπων που δεν έχουν ταυτοποιηθεί βρέθηκαν στην Κατάνα, 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε