Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή του Καυκάσου

Πολλοί τραυματίες απο έκρηξη σε καφετέρια στην περιοχή του Καυκάσου.

Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία ενός αστυνομικού σε επίθεση αυτοκτονίας στην Βόρεια Οσετία, άλλη μία επίθεση σκόρπισε το τρόμο σε κεφετέρια.

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη με αποτέλσμα να προκάλεσει τον τραυματισμό 11 ατόμων (21 κατά το Γερμανικό Πρακτορείο) στην πόλη Πιατιγκόρσκ. Η έκρηξη χαρακτηρίστηκε από τις τοπικές αρχές “τρομοκρατική ενέργεια”, ενώ αναφέρθηκε ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και μια γυναίκα που η ζωή της κινδυνεύει άμεσα, λόγω των σοβαρών τραυμάτων της. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα από τα καφέ που υπάρχουν στην πολυσύχναστη οδό Κίροφ της πόλης.

Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ που περνά τις διακοπές του στην ευρύτερη περιοχή, και συγκεκριμένα στο Σότσι, ενημερώνεται συνεχώς από τοπικούς αξιωματούχους για τη νέα αυτή βομβιστική επίθεση.

Νωρίτερα σήμερα ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν ελαφρά σε άλλη επίθεση καμικάζι στη Βόρεια Οσετία κοντά στην Τσετσενία και την Ινγκουσετία. Σύμφωνα πάντως με το γερμανικό πρακτορείο οι νεκροί είναι δύο αστυνομικοί. Ο άγνωστος καμικάζι σκοτώθηκε και οι αρχές ερευνούν για την ταυτότητά του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε