Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Δεν αποκλείει επίθεση ο Τραμπ – Η λακωνική απάντηση που προκαλεί παγκόσμιο τρόμο

Απειλές Τραμπ για Βόρεια Κορέα

Ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο επίθεσης στη Βόρεια Κορέα, ως απάντηση στις συνεχόμενες πυρινικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ. Είχαν προηγηθεί απειλές μέσω twitter.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίθεσης στη Βόρεια Κορέα άφησε ο αμερικανός Πρόεδρος. Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε «θα δούμε», όταν ερωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα επιτεθούν στη Βόρεια Κορέα.

Ο αμερικανός πρόεδρος έγραψε επίσης στο Twitter πως εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τις εμπορικές σχέσεις με οποιαδήποτε χώρα έχει συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα.

«Σφυροκόπημα» Τραμπ μέσω twitter: «Η βόρεια Κορέα θα καταλάβει μόνο με ένα πράγμα»

Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπείχε μέσω twitter είχε και πάλι απειλήσει έμμεσα τη Βόρεια Κορέα με επίθεση.

Οι «λέξεις και οι ενέργειες [της Βόρειας Κορέας] εξακολουθούν να είναι πολύ εχθρικές και πολύ επικίνδυνες για τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, στην πρώτη αντίδρασή του μετά την πραγματοποίηση της έκτης και πιο ισχυρής πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας.

«Η Βόρεια Κορέα είναι ένα κράτος παρίας που έχει γίνει μεγάλη απειλή και πηγή αμηχανίας για την Κίνα, που προσπαθεί να βοηθήσει αλλά με λίγη επιτυχία», ανέφερε ο Τραμπ σε ένα δεύτερο tweet.

Στη συνέχεια όμως έκανε ένα tweet το οποίο είναι ανησυχητικό και δείχνει ότι η πυρηνική δοκιμή της βόρειας Κορέας δεν θα περάσει έτσι.

«Η Νότια Κορέα κατανοεί, όπως τους είπα, ότι οι συνομιλίες για καταπράυνση με τη Βόρεια Κορέα δεν θα λειτουργήσουν, θα καταλάβει μόνο ένα πράγμα», έγραψε αφήνοντας υπόνοιες για στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Βόρειας Κορέας.

Δεν αμφισβητείται η πυρηνική δοκιμή στη Βόρεια Κορέα

Αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν λόγο να αμφιβάλλουν ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμή ενός προηγμένου πυρηνικού μηχανισμού.

«Δεν έχουμε τίποτε που να μας κάνει να αμφιβάλλουμε ότι αυτό ήταν μια δοκιμή ενός προηγμένου πυρηνικού μηχανισμού», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως προχώρησε σήμερα στη δοκιμή μιας προηγμένης βόμβας υδρογόνου που μπορεί να προσαρμοσθεί σε πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς.

Ο αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ωστόσο πως θα χρειασθεί κάποιος χρόνος για να ολοκληρωθεί μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του μεγέθους της έκρηξης και του τύπου του μηχανισμού που πυροδοτήθηκε.

«Δέκα φορές πιο ισχυρές οι δονήσεις»

Οι δονήσεις που καταγράφηκαν σήμερα στη Βόρεια Κορέα ήταν τουλάχιστον δέκα φορές πιο ισχυρές από αυτές που είχαν καταγραφεί σε προηγούμενες πυρηνικές δοκιμές, ανακοίνωσε η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία.

«Ήταν τουλάχιστον δέκα φορές πιο ισχυρή», δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας.

Ειδικοί είχαν εκτιμήσει ότι η προηγούμενη πυρηνική έκρηξη στη Βόρεια Κορέα ήταν περίπου 10 κιλοτόνων

«Η ισχύς (της δόνησης) είναι 10 ή 20 φορές μεγαλύτερη από τις προηγούμενες», δήλωσε από την πλευρά του ο Κούνε Ι. Σουχ καθηγητής πυρηνικής μηχανικής στο πανεπιστήμιο της Σεούλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις