Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: “Μεγάλος κίνδυνος σύρραξης”!

Βόρεια Κορέα

Όσο περνούν οι μέρες τόσο κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στην Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ, με την Ρωσία να ανησυχεί και… να το δείχνει!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφέρθηκε στον “πόλεμο” (ευτυχώς ακόμη σε… εισαγωγικά) ανάμεσα στην Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ και οι δηλώσεις του δείχνουν πως κάθε άλλο παρά… ήσυχη είναι η Ρωσία σχετικά με το ζήτημα.

Ο Λαβρόφ διατύπωσε, λοιπόν, την εκτίμηση ότι ο κίνδυνος να ξεσπάσει μια στρατιωτική σύρραξη με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας είναι πολύ υψηλός, ενώ επισήμανε τη βαθιά ανησυχία της ρωσικής κυβέρνησης για τις απειλές επίθεσης που εκτοξεύουν εκατέρωθεν Ουάσιγκτον και Πιονγκγιάνγκ.

«Η πλευρά που είναι ισχυρότερη και εξυπνότερη» πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα για την αποκλιμάκωση της κρίσης, τόνισε ο Λαβρόφ, σε ομιλία που εκφώνησε σε φόρουμ Ρώσων φοιτητών και μεταδόθηκε απευθείας από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ενθάρρυνε την Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσιγκτον να προσυπογράψουν το σχέδιο που έχουν εκπονήσει από κοινού η Ρωσία και η Κίνα και το οποίο προβλέπει η Βόρεια Κορέα να αναστείλει τις δοκιμές πυραύλων και οι ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα να επιβάλουν μορατόριουμ στις ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις τους.

Ο Τραμπ… “χαϊδεύει” το κουμπί και απειλεί ανοιχτά την Βόρεια Κορέα!

Όλα αυτά ενώ νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε ακόμα περισσότερο το “θερμόμετρο” με ένα tweet που έκανε. Με ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για πόλεμο ενάντια στην Βόρεια Κορέα.

«Οι στρατιωτικές επιλογές βρίσκονται σε ετοιμότητα, γεμάτες και οπλισμένες, εάν η Βόρεια Κορέα ενεργήσει με ασύνετο τρόπο. Ελπίζω ότι ο Κιμ Γιονγκ-ουν θα βρει κάποιον άλλο δρόμο!» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε την ανάρτηση

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας κάλεσε παράλληλα όλες τις πλευρές να ομιλούν και να ενεργούν με προσοχή ενώ μια κινεζική κρατική εφημερίδα έγραψε πως η Κίνα θα πρέπει να παραμείνει ουδέτερη, στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα εξαπολύσει επίθεση απειλητική για τις ΗΠΑ, διατυπώνοντας έτσι μια προειδοποίηση προς την Πιονγκγιάνγκ αναφορικά με τα σχέδιά της να εκτοξεύσει πυραύλους προς το αμερικανικό έδαφος του νησιού Γκουάμ στον Ειρηνικό.

Με λίγα λόγια το δίδυμο ΗΠΑ – Βόρεια Κορέα δείχνει να ετοιμάζεται (;) για τα… χειρότερα!

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις