Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Θα κάνουμε τις ΗΠΑ να πληρώσουν

Βόρεια Κορέα ΗΠΑ

Το ερώτημα για τη Βόρεια Κορέα πλέον δεν είναι αν θα ξεσπάσει πόλεμος με τις ΗΠΑ. Αλλά το πότε…

Ήταν δεδομένο ότι τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ και Νότιας Κορέας θα εκνεύριζαν την Πιονγκγιάνγκ. Και η Βόρεια Κορέα “βρυχάται” ξανά, υποσχόμενη να καταστρέψει τους εχθρούς της με το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

Δεν έχουν περάσει παρά μερικές μέρες μετά τη νέα βαλλιστική δοκιμή από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν. Μια δοκιμή που η Βόρεια Κορέα έσπευσε να ανακοινώσει πως την έκανε πυρηνική δύναμη.

Ακολούθησαν τα ευρείας κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας αλλά και οι αμερικανικές απειλές περί προληπτικού πολέμου. Όλα αυτά, για το βορειοκορεατικό καθεστώς, μετατρέπουν το ξέσπασμα σύρραξης στην κορεατική χερσόνησο σε «γεγονός».

Αυτό διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.

Βόρεια Κορέα: Δεν θα αποφύγουμε τον πόλεμο

«Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί τώρα είναι: πότε θα ξεσπάσει ο πόλεμος;», δήλωσε ο εκπρόσωπος του βορειοκορεάτικου ΥΠΕΞ σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Δεν ευχόμαστε έναν πόλεμο, αλλά δεν θα κρυφτούμε για να τον αποφύγουμε, κι εάν οι ΗΠΑ κάνουν λάθος υπολογισμό εξαιτίας της υπομονής μας κι ανάψουν το φυτίλι ενός πυρηνικού πολέμου, ασφαλώς θα κάνουμε τις ΗΠΑ να πληρώσουν πολύ ακριβό τίμημα με τη μεγάλη πυρηνική μας δύναμη που ενισχύουμε συνεχώς», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις