Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Βουλγαρία: Ο Μπορίσοφ κατήγγειλε σχέδιο δολοφονίας του – Αποδεκτή η παραίτηση της κυβέρνησης

Βουλγαρία: Ο Μπορίσοφ κατήγγειλε σχέδιο δολοφονίας του – Αποδεκτή η παραίτηση της κυβέρνησης

Το βουλγαρικό κοινοβούλιο έκανε αποδεκτή, σήμερα, με μεγάλη πλειοψηφία την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ.

Υπέρ της παραίτησης του υπουργικού συμβουλίου, την οποία κατέθεσε αιφνιδιαστικά, χθες το πρωί, ο ίδιος ο κ. Μπορίσοφ, ψήφισαν 209 βουλευτές. Πέντε βουλευτές ψήφισαν “κατά” ενώ ένας απείχε της ψηφοφορίας.

Της ψηφοφορίας προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης, η οποία έδωσε μια πρώτη “γεύση” αλλά και τον τόνο της εκστρατείας των κομμάτων για τις επικείμενες πρόωρες εκλογές.

Η πρώτη φραστική “βόμβα” ήρθε διά στόματος του παραιτηθέντος πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βουλγαρίας έχουν λάβει επίσημη προειδοποίηση από άλλη υπηρεσία ασφαλείας σχετικά με σχέδιο δολοφονίας του κ. Μπορίσοφ εξαιτίας, όπως είπε, των χτυπημάτων που έχουν καταφέρει οι βουλγαρικές υπηρεσίες και ο ίδιος προσωπικά στο διεθνές οργανωμένο έγκλημα.

Μάλιστα, ο κ. Μπορίσοφ κατέδειξε ως ηθικό αυτουργό της σχεδιαζόμενης, όπως υποστηρίζει, απόπειρας εναντίον του τον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών Αχμέτ Ντογκάν.

“Σώπασα μέχρι σήμερα, αλλά πρέπει να δώσω την πρέπουσα απάντηση στις συκοφαντίες και στην εκ μέρους σας δυσφήμιση” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπορίσοφ, απευθυνόμενος προσωπικά στον βουλευτή του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών Χρίστο Μπίσεροφ.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στο βουλγαρικό κοινοβούλιο, ο κ. Μεστάν χαρακτήρισε “ψευδείς” τις κατηγορίες του κ. Μπορίσοφ, καθώς, όπως είπε, εάν υπήρχαν όντως αποδεικτικά στοιχεία, οι πληροφορίες αυτές θα είχαν δει προ πολλού το φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Μεστάν μίλησε, μάλιστα, και για απόπειρα πυροδότησης σύρραξης μεταξύ των διαφόρων εθνοτικών ομάδων προς όφελος, όπως υπογράμμισε, των κομματικών συμφερόντων του GERB. Κάλεσε δε τους οπαδούς του κόμματός του, το οποίο εκπροσωπεί – κατά κύριο λόγο – μουσουλμάνους της Βουλγαρίας, να δείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση απέναντι στην “ωμή προβοκάτσια”.

“Εμείς, στο Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, ξέρουμε ότι η εθνική διένεξη αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του αυταρχικού καθεστώτος και του κάθε ολοκληρωτισμού αλλά έχουμε ώριμους, ανεκτικούς και σοφούς εκλογείς, οι οποίοι δεν πρόκειται να σας εξασφαλίσουν αυτό το καταφύγιο, απερχόμενε κ. πρωθυπουργέ” υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόμμα και ο ιστορικός αρχηγός του Αχμέτ Ντογκάν (σ.σ. αποχώρησε πρόσφατα από το αξίωμα του προέδρου ύστερα από περίεργη δολοφονική απόπειρα εναντίον του την ώρα που εκφωνούσε πολιτική ομιλία από το βήμα της εθνικής διάσκεψης του κόμματος) έχουν αποδείξει στην πράξη την προσήλωσή τους στην ειρηνική συμβίωση σε πνεύμα ανοχής και αμοιβαίας κατανόησης στη Βουλγαρία, τα τελευταία 23 χρόνια, στη διάρκεια δηλαδή της μετάβασης στη δημοκρατία και την ελεύθερη αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

400.000 ευρώ για τη δολοφονία του Πρωθυπουργού

Βουλγαρία: Δεν φεύγουν από τους δρόμους οι διαδηλωτές παρά την παραίτηση της κυβέρνησης!

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε