Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Βουλγαρία: Στο νοσοκομείο με πίεση ο απερχόμενος πρωθυπουργός

Βουλγαρία: Στο νοσοκομείο με πίεση ο απερχόμενος πρωθυπουργός

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Σόφιας με αυξημένη αρτηριακή πίεση, μία εβδομάδα μετά την παραίτηση της κυβέρνησής του εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων στη χώρα.

Οι θεράποντες ιατροί απαγόρευσαν, μάλιστα, στον παραιτηθέντα πρωθυπουργό να παρακολουθεί τηλεόραση το επόμενο 24ωρο, ώστε να μην αγχώνεται.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PIK, ο κ. Μπορίσοφ εισήχθη στο νοσοκομείο το βράδυ της Δευτέρας με υπέρταση και οι γιατροί κρίνουν την κατάστασή του σταθερή, του χορηγούν φάρμακα και του συνέστησαν πλήρη ξεκούραση για μερικές μέρες.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας “Novinite” μετέδωσε ότι η αδερφή του απερχόμενου πρωθυπουργού, που είναι νοσηλεύτρια, είναι η μόνη που τον έχει επισκεφθεί. Το δωμάτιο του νοσοκομείου φρουρείται από μέλη της εθνικής υπηρεσίας ασφάλειας.

Τα βουλγαρικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο 53χρονος Μπόικο Μπορίσοφ επρόκειτο να παραστεί χθες σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στο γραφείο του προέδρου της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ και ότι, όταν δεν εμφανίστηκε, έγινε γνωστό ότι νοσηλεύεται.

Ο Μπόικο Μπορίσοφ, στις 20 Φεβρουαρίου, υπέβαλε παραίτηση μετά τις διαδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρόμενοι για το χαμηλό βιοτικό επίπεδο, τους “παραφουσκωμένους” λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και τη διαφθορά.

Ούτε το κόμμα του Μπόικο Μπορίσοφ, “Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας” – GERB, ούτε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα δεν επιθυμούν να συγκροτήσουν νέα κυβέρνηση με την τωρινή σύνθεση της Βουλής, οπότε η χώρα οδεύει προς τις πρόωρες εκλογές, οι οποίες σύμφωνα με τις αναγγελίες του κ. Πλέβνελιεφ ενδέχεται να διεξαχθούν στο τέλος Απριλίου ή στα μέσα Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων, οι διαδηλώσεις στη Σόφια και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας συνεχίστηκαν και χθες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βουλγαρία: ”Έριξαν την κυβέρνησή μου με ανταρσία”, δήλωσε ο Μπορίσοφ

Βουλγαρία: Ο Μπορίσοφ κατήγγειλε σχέδιο δολοφονίας του – Αποδεκτή η παραίτηση της κυβέρνησης

Βουλγαρία: Δεν φεύγουν από τους δρόμους οι διαδηλωτές παρά την παραίτηση της κυβέρνησης!

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε