Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Βουλιάζει” η Βενετία

Ο δήμος της Βενετίας προσπαθώντας να καλύψει την μεγάλη ζήτηση λόγω του κύματος τουριστών που επισκέπτεται την πόλη τους θερινούς μήνες, αποφάσισε να χωρίσει στα δυο την πρόσβαση στα πλοιάρια που συνδέουν τις διάφορες περιοχές της «Γαληνοτάτης».

Η πειραματική φάση ξεκίνησε χθες στη γραμμή η οποία συνδέει την γέφυρα του Ριάλτο με τον κεντρικό σταθμό και θα επεκταθεί σύντομα στις γραμμές «Λίντο» και «Πιετά». Οι μεγάλες ξύλινες πλατφόρμες από τις οποίες μπορεί κανείς να ανέβει στα πλοιάρια των βενετσιάνικων αστικών συγκοινωνιών χωρίσθηκαν στα δυο: από την μία μπορούν να εισέρχονται οι μόνιμοι κάτοικοι που διαθέτουν μηνιαία κάρτα διαδρομών, από την άλλη οι τουρίστες που θέλουν να θαυμάσουν τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της πόλης.

«Με τον τρόπο αυτό ελπίζουμε να μπορέσουμε να διευκολύνουμε όποιον εργάζεται καθημερινά στην πόλη μας, με σεβασμό και στις χιλιάδες ξένων και ιταλών που την αγαπούν και την επισκέπτονται συνεχώς», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Ρομπέρτο Παντσιέρα, υπεύθυνος για την τουριστική πολιτική.

Ο δήμος της Βενετίας έχει ήδη εγκρίνει δαπάνη που ξεπερνά τα έξι εκατομμύρια ευρώ για να αναβαθμίσει όλες τις ξύλινες πλατφόρμες των καναλιών μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, αυξάνοντας και την χωρητικότητά τους. Η πόλη προσπαθεί και πάλι να πετύχει έναν συμβιβασμό ανάμεσα σε δυο διαφορετικά και συχνά συγκρουόμενα, χαρακτηριστικά της: το ενδιαφέρον που καταφέρνει να προκαλεί στους επισκέπτες από όλο τον κόσμο και την ανάγκη να προστατέψει την πολιτιστική της κληρονομιά και την καθημερινότητα των κατοίκων της.

Ενδεικτική του ολοένα αυξανόμενου τουριστικού κύματος είναι η σημερινή έκκληση της τροχαίας προς ιταλούς και ξένους «να μην χρησιμοποιήσουν οι τουρίστες που θέλουν να μεταβούν τις μέρες αυτές στην Βενετία τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά τους διότι οι χώροι στάθμευσης γύρω από την πόλη, είναι υπερπλήρεις». Η μόνη διαθέσιμη εναλλακτική λύση είναι τα τρένα που φθάνουν στην πόλη από τις υπόλοιπες ιταλικές πόλεις και από το εξωτερικό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε