Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βρετανία: Αρνείται συμμετοχή στο μηχανισμό στήριξης χωρών της ευρωζώνης

Βρετανία: Αρνείται συμμετοχή στο μηχανισμό στήριξης χωρών της ευρωζώνης

“Δεν θα στηρίξουμε το ευρώ” δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Βρετανίας.

Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Αλιστερ Ντάρλινγκ, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να γίνει ό,τι είναι δυνατό για τη σταθεροποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών, πρόσθεσε όμως ότι η χώρα του δεν θα προσφέρει στήριξη στο ευρώ.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε από τις Βρυξέλλες, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδριάζουν εκτάκτως για τη πιθανότητα δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης με στόχο να πείσουν τις αγορές ότι το ευρώ είναι σταθερό νόμισμα και να προλάβουν μία παρόμοια με την ελληνική κρίση.

 “Πρέπει να δείξουμε ξανά ότι με τη συνεργασία μπορούμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση, δεν θέλουμε να θέσουμε σε κίνδυνο την ανάκαμψη που βρίσκεται σε εξέλιξη με αργούς ρυθμούς. Και θα συμμετάσχουμε σε αυτό. Αλλά αναφορικά με τη στήριξη του ευρώ, αυτό αφορά προφανώς τις χώρες της ευρωζώνης”, είπε ο Ντάρλινγκ στους δημοσιογράφους.
   
Νωρίτερα, βρετανός διπλωμάτης δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο οτι η χώρα του θα αρνηθεί να υπογράψει τη συμφωνία για τη δημιουργία μηχανισμού σταθερότητας, που θα είναι έτοιμος να διοχετεύσει εκατοντάδες δισ. ευρώ σε περιστάσεις ανάγκης. 
  
   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε