Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Βρετανία: Διπλασιάστηκε ο αριθμός των αστέγων

Βρετανία: Διπλασιάστηκε ο αριθμός των αστέγων

Τον τελευταίο χρόνο, ο αριθμός των αστέγων έχει αυξηθεί κατά 43% στη Βρετανία.

Η μειωμένη χρηματοδότηση των δημοτικών αρχών και των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, λόγω της οικονομικής κρίσης, είχε ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του αριθμού των αστέγων.

Περίπου 6.000 άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους το Λονδίνου, ενώ την προηγούμενη χρονιά ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 3.900 και 3.000 την περίοδο 2006/7, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία οργανώσεων και τοπικών αρχών. Από τους 6.000, το 62% είναι “καινούργιοι” στους δρόμους.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, είχε υποσχεθεί πως θα εξαλείψει το πρόβλημα των αστέγων μέχρι το τέλος του 2012 και στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες να στεγάσει τους ανθρώπους αυτούς.

Σήμερα, η βρετανική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε νέες περικοπές των επιδομάτων στέγασης, που όπως τονίζουν φιλανθρωπικές οργανώσεις θα επιδεινώσει την κατάσταση.

“Η κυβέρνηση αφαιρεί το δίκτυ ασφαλείας που παραδοσιακά έσωζε πολλούς ανθρώπους από το να μείνουν άστεγοι”, τονίζει η Λέσλι Μόρφι επικεφαλής της οργάνωσης Crisis.

Οι δημοτικές αρχές του Λονδίνου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και πρόσφατα εγκαινίασαν την υπηρεσία “No Second Night Out” σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν και να προσφέρουν καταφύγιο στους νέους άστεγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε