Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Βρετανία: Εντείνονται οι έλεγχοι στην ενοικίαση αυτοκινήτων μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα

Βρετανία: Εντείνονται οι έλεγχοι στην ενοικίαση αυτοκινήτων μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα

Οι βρετανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν πρόσθετους ελέγχους στους οδηγούς που ζητούν να νοικιάσουν αυτοκίνητο. Το μέτρο αυτό προτείνεται μετά και τις επιθέσεις στην Ισπανία, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ανησυχώντας ότι οι τρομοκράτες θα μπορούσαν εύκολα να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο για να επιτεθούν σε πεζούς, υπουργοί της κυβέρνησης θέλουν να αποτρέψουν τέτοιες τραγωδίες ενισχύοντας τη διαδικασία επαλήθευσης των στοιχείων των ανθρώπων αυτών, είπαν οι πηγές αυτές στην εφημερίδα The Telegraph.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα προσωπικά στοιχεία των οδηγών θα μπορούσαν να συγκρίνονται με εκείνα προσώπων που βρίσκονται υπό παρακολούθηση ή να τους ζητηθεί να παρέχουν περισσότερα στοιχεία προκειμένου να νοικιάσουν ένα όχημα.

Το βανάκι που παρέσυρε τους πεζούς στη Λα Ράμπλα της Βαρκελόνης, την περασμένη Πέμπτη, είχε νοικιαστεί από έναν άνδρα, τον Ντρις Ουκαμπίρ, ο οποίος έχει συλληφθεί. Αρνείται όμως κάθε ανάμιξη στην υπόθεση και υποστηρίζει ότι ευθύνεται ο αδελφός του που του είχε κλέψει την ταυτότητα. Οι δράστες είχαν νοικιάσει και ένα “όχημα διαφυγής” που εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις