Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Βρετανία: Μόνο η BP θα αποφασίσει

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Είναι απόφαση μόνο της BP αν θα διακόψει την καταβολή μερισμάτων στους μετόχους της, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Γουίλιαμ Χέιγκ.

Τη δήλωση έκανε ο Βρετανός υπουργός, αναφερόμενος στις πιέσεις που δέχεται η εταιρία από τις Ηνωμένες Πολιτείες να πληρώσει την τεράστια ζημιά που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού.Η Βρετανία και οι ΗΠΑ προσπάθησαν να εκτονώσουν την ένταση που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας της περιβαλλοντικής καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Σάββατο ο πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα με τον πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον. 

Σε ερώτηση του BBC αν η βρετανική πετρελαιοβιομηχανία θα πρέπει να έχει διαβουλεύσεις με αμερικανούς πολιτικούς σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει στην απόδοση μερισμάτων, ο Χέιγκ τόνισε: “Φυσικά και η BP θα αποφασίσει μόνη της”. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η βρετανική κυβέρνηση έχει προσφέρει μεγάλες ποσότητας χημικών διαλυτικών στις ΗΠΑ για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας. 

Στο μεταξύ ο Αμερικανός ναύαρχος της ακτοφυλακής, Θαντ Άλεν, δήλωσε ότι περιμένει από την βρετανική εταιρεία ΒΡ να παραδώσει μέσα στην ημέρα ένα σχέδιο το οποίο θα εφαρμόσει προκειμένου να μπορεί να αντλεί περισσότερο πετρέλαιο από τον Κόλπο του Μεξικού.

Την ίδια ώρα, μία δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου, η οποία είναι πιθανό να σχετίζεται με την εξέδρα άντλησης της ΒΡ Deepwater Horizon, εκβράστηκε σε παραλία στην βορειοδυτική Φλόριντα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Η δεξαμενή χωρητικότητας 2,080 λίτρων φέρει σημάδια τα οποία δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να προέρχεται από την εξέδρα της ΒΡ που εξερράγη στις 20 Απριλίου, στοιχίζοντας την ζωή έντεκα ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Διπλάσια από τις αρχικές εκτιμήσεις η διαρροή της BP!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε