Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βρετανία: Οικονομία στο ρεύμα με ισοθερμικά εσώρουχα κάνουν οι Βρετανοί – Αυξήθηκαν οι πωλήσεις τους

Βρετανία: Οικονομία στο ρεύμα με ισοθερμικά εσώρουχα κάνουν οι Βρετανοί – Αυξήθηκαν οι πωλήσεις τους
Reuters

Οι Βρετανοί είναι προνοητικοί και ήδη κάνουν κινήσεις για να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα που έρχεται και να αποφύγουν να ανοίξουν την θέρμανση. Σε μια προσπάθεια να κάνουν οικονομία λοιπόν, αγοράζουν όλο και περισσότερο… ισοθερμικά εσώρουχα, γάντια και ρόμπες.

Οι Βρετανοί τις τελευταίες εβδομάδες αγοράζουν όλο και περισσότερο κουβέρτες με κουκούλα, ολόσωμες φόρμες για μέσα στο σπίτι, ισοθερμικά, ρόμπες και τις παντόφλες με στόχο την οικονομία στο ρεύμα, σύμφωνα με την John Lewis, τη μεγαλύτερη αλυσίδα πολυκαταστημάτων της Βρετανίας.

Οι λογαριασμοί της ενέργειας αυξήθηκαν αυτό τον χρόνο και οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν τον υψηλό πληθωρισμό σε όλα τα αγαθά, περιλαμβανομένων των τροφίμων, ενώ και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων έχουν αρχίσει να αυξάνονται οδηγώντας σε μια ραγδαία άνοδο του κόστους διαβίωσης.

Για τον λόγο αυτό φαντάζει ελκυστική η επιλογή της εξοικονόμησης χρημάτων με τους παραπάνω τρόπους αντί της λειτουργίας της θέρμανσης και όπως εξηγεί η John Lewis οι πελάτες της αγοράζουν επιπλέον ισοθερμικά για να αντέξουν τον χειμώνα.

Οι πωλήσεις των γυναικείων ισοθερμικών υπερδιπλασιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα, ενώ μπεστ – σέλερ είναι η κουβέρτα με κουκούλα.

Αλλά και οι ολόσωμες φόρμες για μέσα στο σπίτι έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο, σύμφωνα με το ίδιο πολυκατάστημα, σε μια ένδειξη ότι οι οι καταναλωτές τα αγοράζουν για ζεστασιά αντί για δώρο ενόψει των Χριστουγέννων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις