Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βρετανία: Στις 22 Ιουνίου ο νέος προϋπολογισμός

Βρετανία: Στις 22 Ιουνίου ο νέος προϋπολογισμός

 Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταθέσει τον πρώτο του προϋπολογισμό στις 22 Ιουνίου, έξι ακριβώς εβδομάδες μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού.

 

Ο βρετανός υπουργός, μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη από το γραφείο του στο υπουργείο Οικονομικών, ανακοίνωσε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μείωση των δημοσίων δαπανών, οι οποίες για το 2010 ανέρχονται σε 6 δισεκατομμύρια λίρες.
 
Ο υπουργός μίλησε παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών Ντέιβιντ Λος, ο οποίος προέρχεται από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και προειδοποίησε ότι θα είναι “καταστροφική” μία πιθανή αποτυχία περιορισμού του δημοσίου χρέους που φέτος ανέρχεται στο 12% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Ο Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε επίσης ότι πλέον οι οικονομικές και φορολογικές προβλέψεις θα εκδίδονται από το νεοσυσταθέν ανεξάρτητο Γραφείο ελέγχου του προϋπολογισμού (Office for Budget Responsibility), και όχι από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον Όσμπορν, η υπηρεσία θα δώσει στη δημοσιότητα τις πρώτες προβλέψεις της πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού.
 
Όπως δήλωσε δε ο Όσμπορν, η κίνηση αυτή “είναι τεράστια υποχώρηση για έναν υπουργό Οικονομικών… Το κάνω συνειδητά, γιατί δεν θεωρώ ότι [το ισχύον σύστημα] παράγει σωστούς προϋπολογισμούς”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε