Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Βρετανοί εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα τρομοκρατών

REUTERS
Στο Πακιστάν σε στρατόπεδα τρομοκρατών εκπαιδεύονται είκοσι βρετανοί προκειμένουν να κάνουν επιθέσεις στην Βρετανία.

Είκοσι βρετανοί πολίτες ακολουθούν εκπαίδευση σε τρομοκρατικές ενέργειες σε στρατόπεδα του Πακιστάν, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Βρετανία, γράφει σήμερα η εφημερίδα Daily Telegraph, επικαλούμενη πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών.
 
Η Αλ Κάιντα και εξτρεμιστές που ανήκουν σε παρακλάδια του τρομοκρατικού δικτύου διασφαλίζουν την εκπαίδευση νεαρής ηλικίας μουσουλμάνων, κατόχων βρετανικών διαβατηρίων, στις περιοχές όπου ζουν οι φυλές του βορειοδυτικού Πακιστάν στα σύνορα με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
 
Η εκπαίδευσή τους περιλαμβάνει την εκμάθηση χρήσης πυροβόλων και εκρηκτικών με σκοπό να πραγματοποιούν επιθέσεις με “πυροβόλα” στο έδαφος της Βρετανίας, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας.
 
“Πιστεύουμε ότι υπάρχουν 15 έως 20 Βρετανοί στα στρατόπεδα”, δήλωσε στην εφημερίδα από το Ισλαμαμπάντ πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών.
 
Η πληροφορία αυτή γίνεται γνωστή μια ημέρα μετά τη μετάδοση από τα αγγλοσαξονικά μέσα ενημέρωσης, ότι υπηρεσίες πληροφοριών δυτικών χωρών αποκάλυψαν σχέδια για απόπειρες επιθέσεων που έχουν σχέση με το δίκτυο της Αλ Κάιντα στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.
 
Οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών δεν επιβεβαίωσαν την πληροφορία.
 
Σύμφωνα με τις πηγές των ίδιων μέσων ενημέρωσης, ταυτόχρονες επιθέσεις σε διάφορα σημεία, όπως η αιματηρή επίθεση με 166 νεκρούς στην πόλη Μουμπάι (Βομβάη) της Ινδίας το 2008, σχεδιάζονταν στο Λονδίνο και σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας και της Γερμανίας. Ωστόσο το σχέδιο αποκαλύφθηκε ενώ ήταν σε αρχικό στάδιο.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε