Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Βρετανός ηθοποιός είχε ζητήσει ευθανασία για τον πατέρα του

Ο διάσημος Bρετανός ηθοποιός σερ Μάικλ Κέην, αποκάλυψε ότι ζήτησε από τους γιατρούς να βοηθήσουν τον πατέρα του, που έπασχε από καταληκτική νόσο, να πεθάνει για να απαλλαγεί από τους αφόρητους πόνους.

Ο σερ Μάικλ, 77 χρόνων προέβη στην αποκάλυψη αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε ραδιοσταθμό για το γεγονός που συνέβη το 1955, όταν ο 56χρονος πατέρας του πέθαινε από καρκίνο στο ήπαρ. Ο διάσημος ηθοποιός δήλωσε ότι οι γιατροί είχαν δώσει στον πατέρα του μόλις άλλες τέσσερις μέρες ζωής όταν εκείνος τους ζήτησε να τον βοηθήσουν να φύγει για να μην υποφέρει άλλο, κάτι που είχε κρατήσει μυστικό από τη μητέρα του η οποία πέθανε το 1989.

“Είχα τόση αγωνία που τον έβλεπα να υποφέρει, που είπα τότε στον γιατρό του ” Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνεις, έκανες ότι μπορούσες. Δώστε του μια υπερβολική δόση να τελειώσει όλο αυτό”, γιατί δεν ήθελα να υποφέρει άλλο, ήθελα πλέον να φύγει. Ο γιατρός απάντησε ” όχι, όχι αυτό δεν μπορώ να το κάνω” δήλωσε ο Μάικλ Κέην. ” Αργότερα, όταν έφευγα μου είπε: Έλα, πάλι τα μεσάνυχτα. Πήγα. Ο πατέρας μου έφυγε για πάντα νωρίς το πρωί στις 5.12″, συνέχισε ο σερ Μάικλ.

Στη Βρετανία, η υποβοηθούμενη αυτοκτονία θεωρείται αδίκημα σύμφωνα με την νομική πράξη για την αυτοκτονία του 1961. Σε ερώτηση εάν ο σερ Μάικλ συμφωνεί με την εθελοντική ευθανασία εκείνος απάντησε ” Ω, πιστεύω πως ναι”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε