Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Βρέθηκαν και σοροί στα συντρίμμια του Airbus της Air France – Φωτογραφίες από τα ευρήματα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η στιγμή που περίμεναν κάποιοι από τους συγγενείς των θυμάτων της μοιραίας πτήσης 447 της Air France φαίνεται πως έφτασε. Σαν από θαύμα, σχεδόν δυο χρόνια μετά, εντοπίστηκαν οι σοροί των αγαπημένων τους.

Μόνο ο εντοπισμός τμημάτων του αεροσκάφους με τους 228 επιβαίνοντες που συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό τον Ιούνιο του 2009 άφησε άφωνους τους πάντες. Πόσω μάλλον η αποκάλυψη πως στα συντρίμμια που βρέθηκαν υπάρχουν εγκλωβισμένα πτώματα.
Φωτογραφία από την άτρακτο του μοιραίου αεροσκάφους (REUTERS)
«Υπάρχουν πτώματα που βρίσκονται στα τμήματα του αεροσκάφους που εντοπίστηκαν» είπε η Γαλλίδα υπουργός Οικολογίας Ναταλί Κουτσιουσκό Μοριζέ στο Radio France, μετέδωσε το CNN.

Όσον αφορά στην επιχείρηση για να ανασυρθεί από τα βάθη του ωκεανού ένα τμήμα του αεροσκάφους, θα ξεκινήσει μετά από ένα μήνα, σύμφωνα με τους ερευνητές του δυστυχήματος.
Τμήμα του κινητήρα (REUTERS)
Οι φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τραβήχτηκαν από υποβρύχια ρομπότ. Απεικονίζουν και τους δύο κινητήρες, τους τροχούς των πτερύγων, τμήμα των πτερύγων και ένα τμήμα του κάτω μέρους της ατράκτου.

Στις ίδιες φωτογραφίες απεικονίζονται «σοροί επιβατών», που σύμφωνα με την υπουργό είναι, ακόμα, «αναγνωρίσιμοι».
(REUTERS)
Τα ευρήματα εντοπίστηκαν λίγο βορειότερα από το τελευταίο στίγμα που είχε δώσει το πιλοτήριο του Airbus 330, δηλαδή στα 1.500 χλμ. στα βορειοανατολικά της βραζιλιάνικης πόλης Ρεσίφε. Σύμφωνα με τους ερευνητές, όλα τα ευρήματα έχουν διασπαρεί σε μία έκταση 600 μέτρων επί 200 μέτρων.

Το αεροσκάφος της Air France συνετρίβη την 1η Ιουνίου του 2009 ενώ εκτελούσε πτήση από το Ρίο Ντε Τζάνειρο της Βραζιλίας προς το Παρίσι. Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του.
(REUTERS)
Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η αιτία που προκάλεσε την πολύνεκρη συντριβή αλλά μετά τον εντοπισμών των τμημάτων του αεροσκάφους, οι αρχές ελπίζουν ότι θα βρουν και τα μαύρα κουτιά, τα οποία και θα λύσουν το «μυστήριο» της συντριβής.
(REUTERS)
Μόνο εκτιμήσεις έχουν γίνει. Και αυτές αναφέρουν ότι το αεροσκάφος βρέθηκε εν μέσω καταιγίδας και έπεσε στο νερό πρώτα με την κοιλιά. Οι μάσκες οξυγόνου δεν έπεσαν κάτι που, σύμφωνα με την έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας για την έρευνα και την ανάλυση αεροπορικών δυστυχημάτων (BEA), σημαίνει ότι δε λειτούργησε η αποσυμπίεση στην καμπίνα των επιατών. Οι περισσότερες σοροί δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

Διαβάστε επίσης
Βρήκαν συντρίμμια του Airbus δύο χρόνια μετά

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε