Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Βρέθηκαν σώοι οι δύο τούρκοι δημοσιογράφοι που αγνοούνταν στη Συρία

Οι δυο τούρκοι δημοσιογράφοι, αγνοούνταν για πάνω από δυο εβδομάδες στη Συρία και τελικά βρ’εθηκαν σώοι και αβλαβείς.

 Ο επικεφαλής τουρκικής ισλαμικής φιλανθρωπικής οργάνωσης, τόνισε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την επιστροφή τους στην Τουρκία. “Είμαστε βέβαιοι ότι είναι ζωντανοί και καλά στην υγεία τους”, δήλωσε στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή ο Μπουλέντ Γιλντιρίμ πρόεδρος της ΙΗΗ.

Υπογραμμίζοντας ότι διεξάγει ο ίδιος προσωπικά τις συνομιλίες με τους απαγωγείς, τους οποίους δεν αποκάλυψε, ο Γιλντιρίμ τόνισε ότι περιμένει να λυθεί σύντομα το ζήτημα. “Λυπάμαι που η διαδικασία αυτή διαρκεί τόσο πολύ. Συνιστώ στις οικογένειες των φίλων μας δημοσιογράφων να περιμένουν υπομονετικά την επιστροφή τους”, πρόσθεσε.

Η οργάνωση αυτή που πρόσκειται στην κυβέρνηση, έχει μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία και το Λίβανο.

Ο εικονολήπτης Χαμίτ Κοσκούν και ο δημοσιογράφος Αντέμ Εζκεζέ που εργάζεται για την ισλαμική εφημερίδα Μιλάτ, μετέβησαν στη Συρία πριν από 15 ημέρες για να κάνουν ρεπορτάζ σχετικά με την κατάσταση στη χώρα αυτή.Τελευταία φορά εθεάθησαν κοντά στην Ιντλέμπ σε μικρή απόσταση από τα τουρκικά σύνορα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε