Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Βρέθηκε το πτώμα 8χρόνου παιδιού – Παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

Οι πλημμύρες που πλήττουν τώρα τη νότια Αυστραλία στοίχισαν τη ζωή σε άλλον έναν άνθρωπο, ένα οκτάχρονο παιδί το πτώμα του οποίου βρέθηκε σήμερα.

Το πτώμα του άτυχου παιδιού βρέθηκε σήμερα κάτω από συντρίμμια και λάσπες. Ήταν ένας από τους αγνοούμενους που δυστυχώς προστέθηκαν στον κατάλογο των νεκρών.
 
Το κόστος των ζημιών μπορεί να φτάσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.
 
Αφού προκάλεσαν τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και 40 χρόνια στις βορειανατολικές περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 31 ανθρώπων, οι σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν τώρα περισσότερες από 50 πόλεις και χωριά της Πολιτείας της Βικτόριας (νότια Αυστραλία).
 
Το Χόρσαμ, μια πόλη 14.200 κατοικων, 300 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Πολιτείας, της Μελβούρνης, έχει κοπεί στα δύο από τα νερά και χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό. Το νερό στον κεντρικό δρόμο της πόλης έχει βάθος ένα μέτρο και το κέντρο του Χόρσαμ μοιάζει με μεγάλη λίμνη.
 
Η στάθμη του ποταμού Ουιμέρα αναμένεται ότι θα φτάσει στο υψηλότερο σημείο της εντός της ημέρας “προκαλώντας νέες πλημμύρες” και απειλώντας εκατοντάδες κατοικίες, δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης.
 
Το πτώμα ενός παιδιού 8 ετών ανακαλύφθηκε σήμερα από δύτες στην πόλη Σέπαρτον. Το παιδί ήταν αγνοούμενο από χθες και είναι το πρώτο θύμα των πλημμυρών στη νότια Αυστραλία.
 
Οι πλημμύρες, οι οποίες πλήττουν συνολικά πέντε πολιτείες της Αυστραλίας, μπορεί να συνεχιστούν στο νότο για σχεδόν δύο εβδομάδες.
 
Στην Πολιτεία Κουίνσλαντ (βορειοανατολική Αυστραλία), όπου εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη δέκα ανθρώπων, οι κάτοικοι συνεχίζουν τον καθαρισμό.
 
Η περιοχή νοτίως του Μπρισμπέιν απειλείται από νέες ισχυρές βροχοπτώσεις “με πολύ ισχυρούς ανέμους, άνοδο της στάθμης των υδάτων και χαλάζι”, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.
 
Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ απηύθυνε έκκληση στη γενναιοδωρία του οικονομικού κόσμου και ανακοίνωσε τη συγκρότηση μιας ομάδας εργασίας με συμμετοχή επικεφαλής επιχειρήσεων για τη συγκέντρωση κεφαλαίων.
 
“Ο αυστραλιανός οικονομικός τομέας φάνηκε ήδη εξαιρετικά γενναιόδωρος. Όμως με δεδομένη την έκταση της καταστροφής, πρέπει να κάνουμε περισσότερα”, δήλωσε η Γκίλαρντ.
 
Η τράπεζα ΑΝΖ εκτιμά ότι η ανοικοδόμηση της Κουίνσλαντ, όπου οι κύριες δραστηριότητες είναι τα ορυχεία και η γεωργία, “μπορεί να έχει κόστος της τάξης των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας” (14,9 δισεκατομμύρια ευρώ).
 
Η Γκίλαρντ, η οποία υποσχέθηκε πως ο προϋπολογισμός της χώρας θα είναι και πάλι πλεονασματικός το 2013, αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Καμπέρα εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει ένα φόρο “πλημμυρών” για να χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση και χαρακτήρισε τις σχετικές φήμες “ανεύθυνες”.
 
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε