Κυριακή, 2 Ιουν.
27oC Αθήνα

Πυραμίδα – μυστήριο στον μικρότερο πλανήτη νάνο!

Πυραμίδα – μυστήριο στον μικρότερο πλανήτη νάνο!

Ένα βουνό σε σχήμα πυραμίδας εντοπίστηκε στην επιφάνεια του πλανήτη Δήμητρα στις εικόνες που έδωσε το διαστημικό σκάφος Dawn.

Οι εικόνες από το Dawn λήφθηκαν από ύψος 2.700 μιλίων και σταδιακά ανακαλύπτονται ολοένα και περισσότερα στοιχεία, όπως μυστηριώδη φωτεινά σημεία που εμφανίζονται διάσπαρτα στην κορυφή ενός κρατήρα αλλά παραμένει άγνωστη η πηγή τους.


Το διαστημικό σκάφος Dawn πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον ενδιαφέρων πλανήτη νάνο και μέχρι τον Δεκέμβριο θα βρίσκεται σε απόσταση μόλις 225 μιλίων πάνω από την επιφάνειά του.

Η πυραμιδοειδής κορυφή δεσπόζει πάνω σε μια σχετικά επίπεδη επιφάνεια και εκτιμάται ότι έχει το ίδιο ύψος με το Mont Blanc, το υψηλότερο βουνό στις Άλπεις.

Σε άλλη εικόνα φαίνονται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τα φωτεινά σημεία, με ορισμένες θεωρίες να αποδίδουν το φαινόμενο στον πάγο και το αλάτι.

“Είναι συναρπαστικό να βλέπεις πιο καθαρά αυτά τα στοιχεία. Δεν είναι ακόμα σαφές τι προκαλεί αυτές τις έντονες ανακλάσεις. Απαιτούνται περισσότερα δεδομένα.

Ο καθένας έχει τη δική του θεωρία, αλλά τελικός κριτής είναι η φύση. Μπορούμε δηλαδή όλοι να κάνουμε εικασίες, αλλά η απάντηση θα είναι σύντομα σαφής”, σημείωσε οDr Marc Rayman.

Άλλες εικόνες αποκαλύπτουν το πλήθος των κρατήρων που βρίσκονται σκορπισμένοι σε όλη την επιφάνεια του πλανήτη που βρίσκεται στη ζώνη των αστεροειδών μεταξύ Άρη και Δία.

Το διαστημικό σκάφος Dawn, που έφτασε στον πλανήτη Δήμητρα στις 6 Μαρτίου του 2015, θα παραμείνει στην τρέχουσα τροχιά μέχρι τις 30 Ιουνίου πριν από τη μετάβασή του σε χαμηλότερο υψόμετρο 9.000 μιλίων στις αρχές Αυγούστου.



Πηγή:
Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε