Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βρήκαν… οπλοστάσιο στο σπίτι του επίδοξου τρομοκράτη στη Champs Elysees

Βρήκαν… οπλοστάσιο στο σπίτι του επίδοξου τρομοκράτη στη Champs Elysees

Και τι δε βρήκαν οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι του 31χρονου Άνταμ Τζαζίρι, του δράστη της απόπειρας τρομοκρατικής επίθεσης το απόγευμα της Δευτέρας (19.06.2017) στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Μια… “αποθήκη όπλων” ήταν το σπίτι του δράστη. Όπως άλλωστε και το αυτοκίνητο που έριξε πάνω σε βαν της αστυνομίας.

Ο 31χρονος, που είχε άδεια οπλοκατοχής παρά το γεγονός πως ήταν στο κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν από τις αρχές εξαιτίας της σύνδεσής του με το ακραίο ισλάμ. Ο επίδοξος τρομοκράτης (η επίθεση που σχεδίασε αποτράπηκε την τελευταία στιγμή) έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών στη Champs Elysees.

Μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα τουφέκι, δύο πιστόλια, σφαίρες και δύο γκαζάκια. Ο 31χρονος περιλαμβανόταν από το 2015 στον κατάλογο των ατόμων που παρακολουθούνταν από τις αρχές εξαιτίας της ένταξής του σε ακραίο ισλαμιστικό κίνημα.

Ωστόσο ο Τζαζίρι διέθετε άδεια οπλοκατοχής διότι ήταν αθλητής της σκοποβολής και στο σπίτι του εντοπίστηκαν εννέα όπλα. «Κανείς δεν μπορεί να νιώθει ικανοποιημένος, και σίγουρα όχι εγώ, από το γεγονός ότι ένα άτομο για το οποίο έχουν ενημερωθεί οι υπηρεσίες ασφαλείας εξακολουθεί να έχει μια τέτοια άδεια», παραδέχθηκε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τζαζίρι έλαβε άδεια οπλοκατοχής προτού χαρακτηριστεί από τις υπηρεσίες Πληροφοριών πιθανή απειλή. Τότε δεν υπήρχε λόγος να μην του δοθεί άδεια, τόνισε ο Φιλίπ. Ο Γάλλος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η άδεια οπλοκατοχής του Τζαζίρι πιθανόν να ίσχυε ακόμη και αφού τέθηκε υπό παρακολούθηση. Τρεις πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα το επιβεβαίωσαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε