Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Βρήκαν τις σορούς των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν στη Χομς

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά το θάνατό τους, βρέθηκαν θαμμένα στη Χομς τα πτώματα της Αμερικανίδας δημοσιογράφου Μαρί Κόλβιν και του Γάλλου φωτογράφου Ρεμί Οσλίκ.

Και οι δυο έχασαν τη ζωή τους όταν δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ βομβάρδισαν το κέντρο Τύπου που είχαν στήσει οι αντάρτες στη συνοικία Μπάμπα Αμρ.

Οι δυνάμεις των ανταρτών αποχώρησαν από τη Χομς και ο στρατός ανακατέλαβε την πόλη. Μαζί με το στρατό, μπήκε στη δοκιμαζόμενη πόλη και ο Ερυθρός Σταυρός, για να προσφέρει βοήθεια στους τραυματίες και τους επιζώντες.

Τον εντοπισμό των σορών των δυο δημοσιογράφων ανακοίνωσε με… τιμές «υπεύθυνη πηγή» του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας. Η ίδια πηγή έκανε λόγο για τον εντοπισμό και ενός τρίτου πτώματος, λέγοντας ότι πρόκειται για τον Ισπανό δημοσιογράφο Χαβιέρ Εσπινόσα, που δουλεύει στη Mundo. Αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Εσπινόσα είναι ολοζώντανος και έχει καταφέρει να περάσει στο Λίβανο.

Οπότε η τρίτη σορός παραμένει άγνωστο σε ποιον ανήκει. Και οι τρεις θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Δαμασκού όπου θα εξεταστούν από ιατροδικαστή. Η Συρία θα ζητήσει δείγματα DNA από τις αντίστοιχες χώρες τους για να ταυτοποιήσει τις σορούς, οι οποίες θα παραδοθούν στη συνέχεια στις πρεσβείες της Πολωνίας, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ισπανίας παρουσία εκπροσώπων της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) και της Αραβικής Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Λίβανο οι Γάλλοι δημοσιογράφοι που κρατούνταν στη Συρία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε