Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Βυθίστηκε περισσότερο το Costa Concordia – Σταμάτησαν ξανά οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Βυθίστηκε περισσότερο το Costa Concordia – Σταμάτησαν ξανά οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Οι διασώστες έχουν αντίπαλο και τον καιρό. Εντός της ημέρας αναμένεται επιδείνωση και υπάρχουν φόβοι πως το κουφάρι του θα βυθιστεί ακόμη περισσότερο.

Καθώς οι αποκαλύψεις για τα όσα έγιναν τις κρίσιμες στιγμές πριν από τη βύθιση του μοιραίου πλοίου αλλά και για τη συμπεριφορά του καπετάνιου, οι Ιταλοί διασώστες δίνουν τη δική τους μάχη.

Μόνο που ο αγώνας τους είναι άνισος. Οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου σταμάτησαν ξανά το πρωί της Παρασκευής γιατί το Costa Concordia μετακινήθηκε ακόμη περισσότερο, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της ιταλικής Πυροσβεστικής και του πολεμικού ναυτικού.

Οι υπηρεσίες που έχουν αναλάβει τις έρευνες στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου θα συναποφασίσουν αργότερα τις επόμενες κινήσεις τους.

Όλα αυτά ενώ ο καιρός χαλάει και στην περιοχή αναμένεται κακοκαιρία που ίσως προκαλέσει την περαιτέρω βύθισή του πλοίου.

Έξι ημέρες μετά το ναυάγιο οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στα παγωμένα νερά είναι μηδαμινές. Πλέον, η προσοχή στρέφεται προς την επιχείρηση άντλησης των καυσίμων από τις είκοσι δεξαμενές του πλοίου, που απειλούν με οικολογική καταστροφή την περιοχή.

Ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος Κοράντο Κλίνι δήλωσε στη Βουλή ότι ζήτησε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία Costa Cruises να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προλάβει την περαιτέρω βύθιση του πλοίου. Όπως είπε, υπάρχει κίνδυνος μετακίνησης του πλοίου από τον βράχο όπου βρίσκεται και βύθισής του στα 50 έως 90 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο video ντοκουμέντο: «Γυρίστε στις καμπίνες σας» έλεγαν στους επιβάτες…

Τραγικές προσωπικές ιστορίες από το ναυάγιο Concordia

‘Ελληνας ο δεύτερος κυβερνήτης του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου

“Έχετε το πολύ 24 ώρες για να βρείτε επιζώντες” – Ξαναμπαίνουν στο κουφάρι του Costa Concordia οι δύτες

«Καπετάνιε, μην τα παρατάς!» – Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι που στηρίζουν τον Σκετίνο

Ο ήρωας της ναυτικής τραγωδίας στην Ιταλία!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε