Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βυθίστηκε πλοίο με λαθρομετανάστες – Τουλάχιστον 45 νεκροί

Βυθίστηκε πλοίο με λαθρομετανάστες – Τουλάχιστον 45 νεκροί

Οι αρχές της Νιγηρίας διέσωσαν μέχρι στιγμής 29 επιζώντες από ένα πλοίο που βυθίστηκε και είχε προορισμό την Γκαμπόν.

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι πνίγηκαν, σύμφωνα με έναν γιατρό στην περιοχή που διευκρίνισε ότι οι σοροί διακομίστηκαν στο ιατρείο του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από ανθρώπους που εργάζονταν στην αποβάθρα από όπου απέπλευσε το σκάφος, σε αυτό επέβαιναν 166 άνθρωποι, αλλά ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Γιουσούα Σουάιμπ είπε σήμερα ότι οι επιβάτες ήταν 128, με βάση τα έγγραφα του πλεούμενου. «Το σκάφος προερχόταν από το Μπενίν. Οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν ακόμα τις κατηγορίες ότι το πλεούμενο ενεχόταν σε παράνομη διακίνηση ανθρώπων» ανέφερε ο Σουάιμπ. «Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται», πρόσθεσε.

Ο ίδιος εκπρόσωπος ανέφερε ότι η υπηρεσία είναι ενήμερη μόνο για εννέα σορούς που έχουν ανασυρθεί ως τώρα.
Επιζώντες είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς χθες ότι το πλεούμενο μετέφερε λαθραία επίδοξους μετανάστες χωρίς έγγραφα στην Γκαμπόν, μια πετρελαιοπαραγωγική χώρα 1,5 εκατ. κατοίκων, η οποία —συγκριτικά με άλλα κράτη της δυτικής και κεντρικής Αφρικής— έχει σχετικά υψηλότερο βιοτικό επίπεδο.

Οι διαδρομές των λαθρέμπορων ανθρώπων από την δυτική Αφρική στην Ευρώπη διαμέσου των Καναρίων Νήσων της Ισπανίας είναι γνωστές, όμως και η Γκαμπόν αποτελεί έναν από τους βασικούς προορισμούς αφρικανών μεταναστών που επιδιώκουν μια καλύτερη ζωή.

Τον Ιούλιο του 2008, οι σοροί συνολικά 37 επίδοξων μεταναστών είχαν ανασυρθεί από μια παραλία στην Λιμπρβίλ, πρωτεύουσα της Γκαμπόν, μετά την ανατροπή ενός πλεούμενου που χρησιμοποιούσε την ίδια θαλάσσια διαδρομή, μέσω Νιγηρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαζική απόδραση κρατουμένων στη Νιγηρία

Θρήνος! Νεκρός ο Έλληνας που είχε πιαστεί όμηρος στη Νιγηρία – Εκτελέστηκε μαζί με άλλους έξι

Έλληνας όμηρος εκτελέστηκε από ισλαμιστές μαχητές στη Νιγηρία

Ζητούν 1 εκατ. ευρώ για να απελευθερώσουν 6 ξένους ναυτικούς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε