Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Βυθίστηκε το σκάφος τους και κολύμπησαν μέχρι τις ακτές της Ινδονησίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δεκάδες μετανάστες, κυρίως Αφγανοί, που κατευθύνονταν προς την Αυστραλία όπου σκόπευαν να ζητήσουν άσυλο, κατάφεραν να σωθούν, όταν το σκάφος που τους μετέφερε ναυάγησε αφού χτυπήθηκε από δυνατό κύμα.

Δέκα με 30 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται σήμερα, την ώρα που οι αρχές της Ινδονησίας ανακρίνουν όσους κατάφεραν να σωθούν, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Οι κάτοικοι του χωριού Ουονογκόρο, στις ακτές της Ιάβας, ενημέρωσαν την Παρασκευή τις αρχές για την άφιξη στις ακτές του χωριού δεκάδων ανθρώπων που είτε κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί είτε παρασύρθηκαν από τα κύματα, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Ρίντο Ντζατμόνο.

Συνολικά περισσότεροι από 70 μετανάστες ανακρίθηκαν σήμερα από την αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που εξακολουθούν να είναι ασαφείς, στο σκάφος επέβαιναν 80 με 100 άνθρωποι.

«Απ’ ό,τι μας είπαν η μηχανή του σκάφους έπαθε βλάβη πριν δύο ημέρες και στη συνέχεια ένα ιδιαίτερα ισχυρό κύμα χτύπησε το σκάφος με αποτέλεσμα να το καταστρέψει», διευκρίνισε ο Ντζατμόνο, προσθέτοντας ότι είναι δύσκολο να καθοριστεί η απόσταση που αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν οι μετανάστες μέχρι τις ακτές της Ινδονησίας.

Διαβάστε

Δύο ισχυρότατοι σεισμοί στην Ινδονησία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε